Doi bărbaţi din Grigoriopol au prădat 16 magazine alimentare. Spărgeau noaptea ferestrele şi intrau// VIDEO

Doi bărbaţi, de 32 şi respectiv 22 de ani, din raionul Grigoriopol, membri ai unui grup criminal, au fost reţinuţi de oamenii legii, pentru comiterea a 16 furturi din magazinele alimentare din raioanele Anenii Noi, Ialoveni, Criuleni şi Dubăsari. Anterior, aceştia au fost condamnaţi pentru furt în regiunea transnistreană. Audiaţi de polițiști, bărbaţii şi-au recunoscut pe deplin vina.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţie, s-a stabilit că gruparea a activat timp de jumătate de an. De asemenea, s-a stabilit că, membrii grupului acţionau pe timp de noapte: spărgeau  geamurile și ușile şi intrau în magazine, de unde luau ţigări și băuturi alcoolice, computere, televizoare, telefoane, produse alimentare, cartele de reîncărcare de la operatorii naţionali.

Ulterior, o parte din bunurile sustrase  şi anume țigările, erau  comercializate  în oraşul Tiraspol. Prejudiciile materiale estimate de părţile vătămate, se ridică la 250 mii lei.

În urma percheziţiilor efectuate, au fost depistate şi ridicate mai multe bunuri sustrase, printre care un notebook, un telefon mobil şi un televizor. Bunurile au  fost  sustrase din magazinele alimentare de pe teritoriul  Anenii Noi şi Criuleni.

Pe acest caz, a fost inițiată o cauză penală, iar persoanele culpabile riscă închisoare de până la 4 ani.

Actualmente, suspecţii sunt reţinuţi pe un termen de 72 ore. Ofițerii de investigații întreprind  măsuri speciale de investigație pentru a stabili toţi membrii grupării criminale. Totodată, se verifică apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni de acest gen, înregistrate pe teritoriul Republicii Moldova.

[youtube id=”MN4ccYVoq1Q” start=”0″]

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.