„Corupţii trebuie să stea la puşcărie, iar dacă nu au condiţii, condiţiile trebuie făcute pentru toţi oamenii care stau în puşcărie”, se arată pe pagina de Facebook a evenimentului, în contextul afirmaţiilor senatorului PSD Şerban Nicolae care a spus că nu crede că cei care sunt corupţi trebuie să stea trei într-un pat, în condiţii de igienă precară.

Manifestanţii scandând "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie". Oamenii au plecat în marş spre Palatul Parlamentului, scandând "Demisia", "DNA să vină să vă ia", "Nu vrem să fim o naţie de hoţi", “România cere: Fără graţiere”, “România, trezeşte-te”, “Zi de zi, aici vom fi”, “Uniţi, salvăm toată România”, “Demisia”, “ALDE şi PSD, aceeaşi mizerie”, “Justiţie, nu corupţie”, "La închisoare, nu la guvernare", "Parlament penal, marş la tribunal", "PSD, ciuma roşie".

Manifestanţii au pancarte pe care scrie "Comunismul n-a murit, este Dragnea travestit", "Vedea-ţi-aş hamsterul în cocotier", "DNA, noi suntem arma ta", "Obosiţi, dar tot aici".

De asemenea, organizatorii sunt de părere că "România va intra în faliment” din cauza deciziei ministrului Muncii Lia Olguţa Vasilescu de a dubla salariile mai mici de 4.000 de lei ale bugetarilor, dar şi din cauza adoptării OUG 9/2017, care dă dreptul instituţiilor de a cheltui bani chiar dacă au depăşit bugetul. Această ordonanţă a trecut, luni, de Senat.

Respingerea în Senat a OUG 79 privind depolitizarea managementului din spitale care se discută, în prezent, în Camera Deputaţilor şi posibila anulare a OUG 51/2016 privind contravenţiile silvice sunt şi ele motive pentru care manifestanţii vor ieşi în stradă.

Mai mult, ei cer în continuare demisia Guvernului, a preşedintelui Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea şi a preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.