Principală  —  Ştiri  —  Social   —   ZdG a luat Premiul II…

ZdG a luat Premiul II la categoria „Cel mai bun reporter național”

Olga Bulat, reporter ZdG, a luat premiul II la categoria „Cel mai bun reporter național”, pentru articolele „Autismul – Sindromul Lumii Intense”, „Libertate dulce-amară: Sârma ghimpată din sufletul foștilor deţinuți” și „Campioane Pozitive”.

Articolul „Autismul – Sindromul Lumii Intense” povestește istoriile copiilor care suferă de autism și părinții lor care „îşi abandonează casa, masa, locul de muncă şi se mută cu traiul cât mai aproape de orice ajutor medical posibil. Majoritatea părinţilor cu copii autişti din sate şi raioane nu găsesc ajutor specializat acasă. Sunt nevoiţi să se mute la Chişinău sau în străinătate, ca să le ofere copiilor tratamentul adecvat şi să-i integreze în societate. Pentru asta, suportă cheltuieli enorme, pe care statul nu le acoperă”.

„Libertate dulce-amară: Sârma ghimpată din sufletul foștilor deţinuți” relatează trei istorii despre foștii deținuți care încearcă să se reintegreze și să pășească în pas cu timpul și viața grăbită din afara gratiilor.

În „Campioane Pozitive” veți citi despre friciile persoanelor HIV-pozitive din R. Moldova: „Mi-a fost frică o perioadă îndelungată că nu mă vor accepta. Acum înțeleg că frica e doar în capul nostru, pentru că copiii te iubesc oricum ai fi. Iar boala e doar o parte oarecare din tine”, menționează femeia.

Ziarul de Gardă a fost lansat în anul 2004 ca un ziar dedicat jurnalismului de investigaţie şi este singurul grup media din R.  Moldova care face jurnalism de investigaţie în 4 formate: ziare tipărite în limbile română şi rusă, portal web în două limbi, emisiune săptămânală TV şi Radio.

Asociaţia Presei Independente (API) a fost creată cu 20 de ani în urmă şi organizează concursuri  anuale pentru a identifica şi premia cei mai buni reporteri, dar şi cele mai bune instituţii media care intră în componenţa sa.