Evenimentul va fi urmărit de peste 10.000 spectatori, dar şi de peste 200 de milioane de telespectatori. Casele de pariuri îl dau drept câştigător de reprezentantul Suediei, în timp ce trupa Voltaj a României se clasează pe locul 22.

Pe Stadhalle din Viena au avut loc ultimele repetiţii pentru marea finală Eurovision. Emoţiile sunt la maxim pentru reprezentanţii celor 27 de ţări, care vor urca pe scenă. Mai relaxat este însă suedezul Mans Zelmerlow, care este cotat cu cele mai mari şanse de câştig.

Locul al treilea ar putea fi câştigat de italienii din trupa „Il Volo”. Băieţii spun însă că nu au depăşit încă emoţiile.

Cea mai relaxată participantă pare a fi reprezentanta Germaniei. Ea şi-a făcut apariţia la conferinţa de presă susţinută înaintea finalei, fredonând melodia „Black Smoke”.

Locul cinci ar putea fi ocupat de reprezentantul Australiei. Este pentru prima şi ultima dată când această ţară participă la Eurovision.

Tema din acest an a concursului muzical este „Construind Punţi”, iar organizatorii au vrut astfel să aducă ceva nou în cadrul celei de-a 60-a ediţii a competiţiei.

„De la capăt”, melodia celor de la Voltaj se situează pe locul 22. Reprezentanţii României rămân însă optimişti şi spun că vor pune în scenă un show impecabil.

Anul acesta, Moldova nu a ajuns în finala Eurovision. Ucraineanul Eduard Romanyuta, care ne-a reprezentat ţara, nu a reuşit să treacă de prima semifinală.