Fără precedent: Dispare „poza de familie” a liderilor UE

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Dispare „poza de familie” a liderilor UE: oficialii spun că decizia nu are nimic politic în ea, însă apare într-un moment extrem de sensibil pentru destinul Europei.

Uniunea Europeană a decis să renunțe la tradițională „fotografie de familie” a liderilor săi la summiturile de la Bruxelles pentru a „moderniza” imaginea instituțiilor europene, transmite AF.

Până la sfârșitul lui 2016, cei 28 de șefi de stat și de guvern din Uniunea Europeană aveau obiceiul să se lase fotografiați, aliniați pe mai multe rânduri, într-o demonstrație publică de unitate.

Însă media au fost informate de Consiliul European, care coordonează summiturile la care se stabilesc prioritățile politice ale UE, că începând cu reuniunea liderilor care s-a desfășurat joi și vineri la Bruxelles, nu va mai avea loc „fotografia de familie”.

„Parțial, ideea este de a avea o imagine vizuală mai modernă” decât rânduri de personalități, a explicat pentru AFP un înalt diplomat european sub acoperirea anonimatului.

„Aceste fotografii pot sa ia cu adevarat mult timp”, a explicat sursa, precizănd că instituțiile europene încearcă să le ofere fotografilor mai mult timp pentru a-i surprinde pe lideri chiar în sala mare a Consiliului.

Diplomatul european citat a dat asigurări că decizia nu are nimic politic, potrivit Ziare.com.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...