Festivalul Internaţional de Muzică „Mărţişor-2017” s-a încheiat cu un concert jubiliar al Formației „Noroc”

img_1742

Aseară, 10 martie, la Palatul Național „Nicolae Sulac”, în cadrul spectacolului de închidere a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor-2017” s-a desfășurat concertul jubiliar al legendarei Formații „Noroc” – 50 de ani de activitate.

Prezentă la festivitate, ministrul Culturii Monica Babuc a afirmat că este extraordinar, că această seară dedicată „Noroc”-ului, încheie cea de-a 51-a ediţia a Festivalului Internațional de Muzică „Mărțișor-2017”. „Formaţia „Noroc” ne-a purtat noroc de-a lungul anilor. Prin truda, dragostea, aplecarea către muzica marelui maestru Mihai Dolgan, formația ne-a oferit piese care au devenit șlagăre”, a remarcat oficialul. Totodată, Monica Babuc a adus un mesaj de gratitudine poeţilor care au scris versuri, ce au fost cântate pe muzica lui Mihai Dolgan.

În cadrul spectacolului din această seară, în scenă au evoluat nume notorii ale estradei naționale, personalități care de-a lungul anilor au activat în cadrul Formației „Noroc” și ne-au făcut cunoscuți peste hotarele țării, evoluând în cadrul multiplelor spectacole, printre aceștia numărându-se Lidia Botezatu, Ion Suruceanu, Radu Dolgan, Iurie Sadovnic, frații Irina și Anatol Bivol, Ricu Vodă şi Gheorghe Ţopa. Tot în cadrul concertului de astăzi, prilejuit de aniversarea a 50 de ani ai Formației „Noroc”, a avut loc și un moment de comemorare a celui care a înființat această formație – regretatul muzician și compozitor Mihai Dolgan, care, în această lună, ar fi împlinit vârsta de 75 de ani.

Formația „Noroc” a fost înființată în anul 1967. O perioadă, în anii 1974-1985, formația a fost redenumită în „Contemporanul”, după care a revenit la denumirea inițială „Noroc”. Pe parcursul celor 50 de ani de activitate, componența trupei a suferit mai multe schimbări, în cadrul formației activând artiști binecunoscuți din Republica Moldova, precum: Mihai Dolgan, Lidia Botezatu, Iurie Sadovnic, Anatol Neamțu, Gheorghe Țopa, Anatol Bivol, Ștefan Petrache, Ricu Vodă, frații Cazacu, Liviu Știrbu, Valentin Goga, Ion Aldea-Teodorovici, Ion Suruceanu etc. Piesele cântate și înregistrate cu „Noroc” au devenit adevărate șlagăre, printre aceste se numără: „Primăvara”, „De ce plâng chitarele”, „Cântă un artist”, „În Moldova mea frumoasă”, „Toamnele”, „Vino, bade la Orhei”, „De ce, de ce?” și altele.

În prezent, Formația „Noroc” are o componență nouă, membrii căreia sunt interpretul Radu Dolgan – director artistic, compozitorul Liviu Știrbu – director muzical, soliștii-vocaliști Lidia Botezatu, Margaretta și Serj Kuzenkoff, dar și alți instrumentişti de valoare din țara noastră.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente