Reacție în urma protestelor de astăzi: CFM dă asigurări că angajații își vor primi salariile restante

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Calea Ferată din Moldova” precizează că a luat act de revendicările angajaților CFM, care au protestat, astăzi, în fața Guvernului și dă asigurări că administrația întreprinderii va utiliza toate pârghiile necesare și va pune în aplicare, în cel mai scurt timp, soluțiile identificare pentru depășirea crizei.

Întreprinderea mai ține să precizeze că în pofida tuturor speculațiilor și impedimentelor de ordin financiar, „din momentul preluării mandatului de Director General, din august 2015, de către Iurii Topala, salariile sunt achitate lunar, conform graficului achitărilor în termen. Restanțele salariale sunt „moștenite”, iar actuala administrație depune eforturi pentru lichidarea acestora în termeni reali”, se arată într-un comunicat al CFM.

,,Indicele de bază ce caracterizează nivelul de dezvoltare al economiei naționale este volumul mărfurilor transportate. Criza economică, și anume descreșterea exporturilor, duce inevitabil la micșorarea drastică a circulației pe liniile de cale ferată. Situația este afectată nemijlocit și de factorul geopolitic”, se mai arată în comunicat.

Citește și: (LIVE) Protest la Guvern: Angajații de la Calea Ferată cer achitarea restanțelor salariale

Chiar dacă, la momentul actual, grație încheierii noilor acorduri cu unii agenți economici atât autohtoni, cât și internaționali privind transportarea pe cale feroviară a mărfurilor, situația economico-financiară a întreprinderii înregistrează o ușoară creștere față de aceeași perioadă a anului trecut, totuși, comparativ cu nivelul de lucru înregistrat până acum câțiva ani, activitatea întreprinderii a scăzut, în pozițiile minime, cu peste 30 la sută și respectiv, în cele maxime, cu 40-50 la sută, spun responsabilii de la CFM.

Administrația CFM dă asigurări că toți salariații întreprinderii își vor ridica salariile restante în timpul apropiat și își exprimă speranța că angajații „Căii Ferate din Moldova” nu se vor lăsa ghidați de acțiunile cu tentă politică, organizate cu scopul destabilizării situației la întreprindere.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...