Operaţiunea „Falia iberica”: Un moldovean, prins la Moscova cu 33 kilograme de haşiş

Ministerul de Interne din Rusia în colaborare cu cel din Moldova şi din Spania au desfăşurat operațiunea specială „Falia iberica”, care s-a soldat cu interceptarea unui canalul de contrabandă cu hașiș, din Maroc în UE și ulterior în Rusia, scrie www.mskagency.ru cu referire la reprezentantul oficial al ministerului rus de Interne, Irina Volk.

În total, în cadrul operaţiunii, au fost ridicate peste 200 kg de hașiș în valoare de peste 150 milioane de ruble.

Astfel, în urma unor acţiuni operative, în luna martie, în regiunea Moscova a fost reținut un microbuz, condus de un ucrainean. În microbuz au fost depistate și ridicate peste 90 de kilograme de hașiș, care provenea din Maroc. Drogurile erau etichetate cu însemnele cartelului marocan de droguri.

În același timp, în Moscova, a fost reținut și un cetățean al Moldovei, care era destinatarul unei părţi a drogurilor depistate în microbuz.

De asemenea, moldoveanul era și coordonatorul de vânzări a unor loturi mari de hașiș în regiunea Moscova. În urma perchezițiilor, în automobilul acestuia au fost depistate circa 33 kg de hașiș din Maroc.

Oamenii legii au depistat și locul unde erau păstrate drogurile: într-o cooperativă de garaje și construcții, arendate de infractori.

În privința celor reținuți a fost pornită o cauză penală pentru fabricare/păstrare/vânzare de droguri. De asemenea, aceștia riscă și dosar penal pentru contrabandă cu droguri în proporții deosebit de mari.

O parte din persoanele implicate în schemă au fost anunțate în căutare internațională, inclusiv prin Interpol.

Foto: Poza simbol

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.