Anunțul lui Candu: Expertiza referitor la Legea „Big Brother” va fi primită în această lună

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Legea „Big Brother” se află în prezent la expertiză la Comisia de la Veneția și chiar în această lună urmează să aibă loc o ședință pentru a fi discutată această expertiză. Afirmația a fost făcută de șeful Legislativului, Andrian Candu, în cadrul unei emisiuni de la Pro TV.

Subiectul a fost discutat în contextul în care doi tineri s-au aruncat de la etajul 18 al unui bloc de locuit, presupunându-se că ar fi fost victimele unor jocuri periculoase online, care duc la suicid.

„Deși multe voci au fost categoric împotrivă, Legea „Big Brother” este necesară și vine să prevină acest gen de abuzuri. Aceasta permite să urmărească inclusiv excesele, care au ajuns acum să fie reglementate de Federația Rusă”, a remarcat Andrian Candu.

La menționarea faptului că Legea Big Brother ar fi una abuzivă, speakerul a argumentat că trebuie să existe un echilibru, „pe de o parte un drept la informare și un drept de exprimare, care trebuie să fie în online și pe de altă parte, un control al pericolelor care pot să apară din online”, a specificat Candu.

Amintim că în luna martie a anului trecut, Ministerul Afacerilor Interne a pregătit un nou proiect de lege, prin care se instituie cenzura Internetului.

Deși proiectul de lege era orientat spre combaterea pornografiei infantile și combaterea terorismului, în conținutul acestuia se prevedeau o mulțime de articole, prin care se oferă organelor de anchetă dreptul să blocheze site-uri, să fie verificate email-urile personale, sms-urile și permite citirea mesajelor Viber, Telegram sau WhatsApp.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...