Operațiunea „Umbriș”: Peste 7 000 de mașini au fost cercetate de geamuri umbrite

73eacf0f721b3ad394c6a1e86f6e950d
Foto: point.md

Pe parcursul a 7 zile, angajații Inspectoratului Național de Patrulare au desfășurat operațiunea „Umbriș”, care are scopul de a depista automobilele la care parbrizul sau suprafeţele de geam ale portierelor din faţă sunt umbrite ori pe acestea sunt amplasate diferite obiecte.

În această perioadă, ofițerii de patrulare au documentat 7 283 de contravenţii, dintre care 656 pentru exploatarea vehiculelor cu parbrizul şi geamurile portierelor din faţă umbrite. Din acest număr, 560 de onducătorii auto au înlăturat pelicula de pe suprafeţele de geam ale portierelor, iar la 96 de șoferi le-au fost ridicate plăcuțele de înmatriculare.

De asemenea, au fost depistați 156 de conducători auto care conduceau mașina cu defecţiuni tehnice, 313 de automobile nu au fost supuse testării tehnice anuale, iar 520 fără poliță de asigurare auto obligatorie și 61 de șoferi fără permis de conducere.

Inspectoratul Național de Patrulare menționează că geamul portierei umbrite diminuează câmpul vizual al conducătorului, iar conform legislației riscă o amendă de până la 200 de lei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente