(foto) Insula Gozo din Malta mai are o „fereastră”! Cum arată Wied il-Mielaħ

malta-gozo-wied-il-mielah-H-large
Foto: telegraph.co.uk

Wied il-Mielaħ este o arcă de piatră naturală în partea de nord-vest a insulei Gozo din Malta. Este localizată la sfârșitul văii Wied il-Mielaħ, în satul Għarb. Deși era mai puțin cunoscut până acum, monumentul natural promite să câștige popularitate, odată ce binecunoscuta Fereastră de Azur a fost distrusă recent în urma unei furtuni. 

Valea Wied il-Mielaħ este bogată în floră și este un loc minunat pentru plimbări toamna sau primăvara. Spațiul este ca o grădină botanică cu vegetație mediteraneană.

Cu toate acestea, ministrul insulei Gozo, Anton Refalo, a exclus posibilitatea de a crea drumuri pentru turiștii care vor să vadă monumentul de aproape, așa cum era posibil în cazul Ferestrei de Azur.

farm8.staticflickr.com
farm8.staticflickr.com
Photo Credit: blog.maltaweathersite.com
Photo Credit: blog.maltaweathersite.com

Amintim că, în dimineața zilei de 8 martie 2017, în urma unei furtuni, monumentul simbolic pentru insula Gozo din Malta, Azure Window (Fereastra de Azur) s-a prăbușit și a dispărut pentru totdeauna.

Acest lucru s-a întâmplat după ce acest monument natural a fost acolo de câteva mii de ani. Experții au prevenit că acest lucru se va întâmpla din cauza eroziunii, de asemenea, în ianuarie 2017, valurile au stricat o stâncă de la baza monumentului.

Aici puteți vedea flashmobul declanșat de tinerii din Moldova la aflarea veștii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente