(FOTO) Au uitat de gratii și s-au simțit artiste: Cum au sărbătorit deținutele de la Rusca

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Gratiile nu reprezintă un obstacol atunci când trebuie să sărbătorească Ziua Femeii, de aceea deținutele de la Rusca au auitat pentru câteva ore de peisajul închisorii și s-au distrat în cadrul unui concert live în care a evoluat și Olia Tira.

În sala festivă din incinta instituției, deținutele au prezentat mai multe numere artistice, după care au avut parte de un concert de muzică ușoară, având ca invitat special pe interpreta Olia Tira.

Concertul a fost organizat de Asociația Obștească „Inițiativa pozitivă” în cadrul campaniei „Zero discriminare” și a avut ca participanți reprezentanții acesteia, conducerea Departamentului Instituțiilor Penitenciare și a penitenciarului.

detinute3

Directorul adjunct al DIP, Igor Guja, a accentuat în discursul său importanța acestor evenimente, care vin să demonstreze încă o dată că indiferent de locul unde se află o femeia, aceasta nu trebuie să se simtă marginalizată sau discriminată. De asemenea, oficialul a adus mulțumiri partenerilor de dezvoltare care au făcut posibil acest eveniment.

detinute2

La sfârșitul concertului femeile din detenție au dăruit oaspeților ultimul număr al revistei „Ecoul-Rusca”, editat de către deținute cu ocazia sărbătorii „8 Martie”. La rândul lor, participantele la concert și mamele cu copii au primit cadouri din partea organizatorilor.

Menționăm că, în ajunul Zilei de 8 Martie, deţinutele de la Penitenciarul nr.7-Rusca au mai avut parte de un concert, având ca participant interpretul Vali Boghean, care le încântă cu prezența deja pentru al doilea an.

detinute4

Tot cu ocazia concertului s-a organizat și o expoziție a lucrărilor confecționate manual de către deținute, iar la finele evenimentului deținutele au primit mențiuni pentru implicarea activă la viața socială a penitenciarului.

detinute5

detinute6


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...