Un manual explică conţinutul juridic al Acordului de Asociere RM-UE, pe înţelesul cetăţenilor

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit azi cu un grup de experți ai unor centre analitice din Belgia, Ucraina, Georgia și Republica Moldova, care a elaborat și prezentat un manual de interpretare accesibilă a conținutului juridic al Acordului de Asociere între Republica Moldova și Uniunea Europeană. Scopul manualului este de a îmbunătăți nivelul de înțelegere în rândul instituțiilor de stat și publice, mediului de afaceri și mass-media a efectelor legale și operaționale ce derivă din prevederile Acordului de Asociere și ZLSAC.

Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Valentina Buliga, a salutat prezența experților și a reiterat interesul Republicii Moldova în armonizarea legislației naționale la cea comunitară, precum și necesitatea înțelegerii de către fiecare cetățean a noilor prevederi.

La rândul lor, experții au informat că manualul prezentat este un produs al Proiectului „Înțelegerea Acordului de Asociere și a Zonei de Liber Schimb Aprofundat și Cuprinzător (ZLSAC) dintre Uniunea Europeană și Ucraina, Georgia, Republica Moldova” și a fost lansat în aprilie 2015. Manualul explică semnificația angajamentelor asumate de Republica Moldova și obstacolele ce apar în rezultatul implementării acestora.

Experții, care reprezintă Centrul pentru Studii Politice Europene (CEPS) din Bruxelles, Institutul de Prognoză Economică și Consultanță Europeană din Ucraina și Reformatics din Georgia, efectuează o vizită în Republica Moldova, în perioada 9-10 martie curent.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...