Voronin, după aderarea transfugilor comunişti la PD: „Actul prostituţiei politice s-a încheiat”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Liderul Partidului Comuniştilor din Republica Moldova, Vladimir Voronin, a venit cu o reacţie după ce preşedintele fracţiunii PD, Marian Lupu, şi fostul deputat neafiliat Violeta Ivanov, au anunţat că cei 14 foşti deputaţi comunişti au aderat, astăzi, oficial la fracţiunea Partidului Democrat din Parlament.

„S-a întâmplat ceea ce era de aşteptat. Actul prostituţiei politice s-a încheiat”, a reacţionat Voronin.

Citeşte şi: Transfugii comunişti aderă la PD; Fracţiunea democrată este compusă din 34 de deputaţi

Amintim că, 14 deputați comuniști au anunțat, la sfârşitul anului 2015, „că se dezic de jocurile politice ale conducerii PCRM” și că „se dedică doar cetățenilor”. Aceștia s-au declarat deschiși pentru a participa la actul de guvernare și au salutat „poziția constructivă” de care a dat dovadă PD în ultima perioadă în acest sens.

Această acțiune a deputaților comuniști a avut loc la doar câteva ore după ce oligarhul Vladimir Plahotniuc a anunțat că „revine” în politică și că Moldova are nevoie de „o terapie de șoc”.

Atunci, Voronin anunţa că deputații care au părăsit partidul au acționat pe ascuns, deoarece au avut „propuneri din exterior”.

Astăzi, cei 14 foşti deputaţi comunişti au aderat oficial la fracţiunea Partidului Democrat din Parlament. Despre aceasta au anunţat acum câteva minute preşedintele fracţiunii PD, Marian Lupu, şi fostul deputat neafiliat Violeta Ivanov. Astfel, fracţiuena Partidului Democrat devine una compusă din 34 de deputaţi, fiind şi cea mai numerică din Parlament.

Este de menţionat că în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014, Partidul Democrat din Moldova a aderat în Parlament cu 19 deputaţi. Ulterior, fracţiunii PDM s-a alăturat şi fosta socialistă, deputata Lidia Lupu. Cei 14 foşti deputaţi comunişti şi-au anunţat decizia de a părăsi fracţiunea PCRM la 21 decembrie 2015, formând la scurt timp Platforma „Social-Democrată” din Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...