Transfugii comunişti aderă la PD; Fracţiunea democrată este compusă din 34 de deputaţi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cei 14 foşti deputaţi comunişti au aderat oficial la fracţiunea Partidului Democrat din Parlament. Despre aceasta au anunţat acum câteva minute preşedintele fracţiunii PD, Marian Lupu, şi fostul deputat neafiliat Violeta Ivanov.

„Acum s-a încheiat şedinţa fracţiunii Partidului Democrat. În cadrul acestei şedinţe a fost, în unanimitate, adoptată decizia de a accepta decizia colegilor din Platforma Social-Democrată de aderare a 14 deputaţi la fracţiunea PDM. Este o decizie adoptată, un fapt împlinit şi vreau să salut această decizie care, pe alocuri nu a fost una uşoară, dar a fost foarte şi foarte responsabilă. Pas care, cu siguranţă va duce la consolidarea majorităţii parlamentare, stabilităţii în Parlament, sprijinului pentru Guvern şi pe această cale, implicit, consolidarea sprijinului pentru modernizarea europeană a ţării prin implementarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană, consolidarea suveranităţii, statalităţii Republicii Moldova”, a declarat Marian Lupu în cadrul unui briefing susţinut înaintea şedinţei Parlamentului de astăzi.

Acesta a mai menţionat că cu unii colegi se cunoaşte „de ani buni de zile” şi este sigur că în această nouă formulă „vom avea o colaborare de echipă eficientă şi rezultativă”.

La rîndul său, fostul deputat comunist Violeta Ivanov a menţionat că la 20 ianuarie 2016 grupul celor 14 deputaţi a manifestat „maturitate şi înţelepciune policită acţionând în interesul cetăţenilor şi a acordat votul său de susţinere Guvenrului Filip cu scopul de a stopa haosul şi a pune capăt instabilităţii şi crizei politice din Republica Moldova”. „La un an după învestire, Guvernul Filip a demonstrat că este capabil să asigure stabilitatea, inclusiv în sistemul bancar, să stopeze declinul economic, să facă ordine la Vamă, Fisc, să deblocheze parteneriatul cu instituţiile financiare internaţionale şi multe alte realizări concrete. A venit timpul să avansăm, să întărim stabilitatea şi să contribuim la dezvoltarea Republicii Moldova, deoarece problemele fundamentale cu care încă se confruntă societatea, sunt în aşteptarea unor soluţii radicale. Depăşirea lor poate fi realizată doar în condiţiile unei stabilităţi poltice şi social-economice profunde şi durabile”, a declarat Violeta Ivanov.

Astfel, fracţiuena Partidului Democrat devine una compusă din 34 de deputaţi, fiind şi cea mai numerică din Parlament.

Este de menţionat că în urma alegerilor din 30 noiembrie 2014, Partidul Democrat din Moldova a aderat în Parlament cu 19 deputaţi. Ulterior, fracţiunii PDM s-a alăturat şi fosta socialistă, deputata Lidia Lupu. Cei 14 foşti deputaţi comunişti şi-au anunţat decizia de a părăsi fracţiunea PCRM la 21 decembrie 2015, formând la scurt timp Platforma „Social-Democrată” din Parlament.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...