Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Dodon către Guvern și Parlament:…

Dodon către Guvern și Parlament: „este o decizie deplasată (…) voi continua să merg la Moscova”

Igor Dodon califică decizia conducerii Parlamentului și Guvernului, de a cere oficialilor moldoveni să se abțină de la vizite în F. Rusă până când Kremlinul va stopa tratamentul abuziv față de funcționarii din R. Moldova la intrarea în acestă țară, drept una „deplasată”. Șeful statului avenit cu o replică după ce Andrian Candu și Pavel Filip au invocat că circa 25 de oficiali moldoveni au fost în ultimele luni „opriți abuziv la intrarea în F. Rusă, interogați, percheziționați, tratați în mod umilitor de către reprezentanți ai serviciilor speciale rusești”, iar „un asemenea comportament este atât inadecvat, cât și nejustificat”. Igor Dodon a declarat că nu nunoaște despre existența acestor cazuri, de aceea va continua să meargă la Moscova și nu va anula vizita de lucru, programată pentru 17-18 martie curent.

„E posibil să fi fost anumite disfuncționalități, așa cum avem și noi la frontier, dar asta nu justifică o decizie care riscă să blocheze bunele relații pe care am început să le construim cu Federația Rusă.
Eu voi continua să merg la Moscova și să promovez interesele țării noastre, să muncesc pentru consolidarea parteneriatului strategic pe care îl avem cu Federația Rusă. Vă informez și despre faptul că o vizită de lucru în acest context va avea loc chiar săptămâna viitorare, în perioada 17-18 martie curent”, scrie Dodon pe pagina sa de Facebook, fără a preciza subiectele pe care le va discuta în capitala F. Ruse.

Speaker-ul Parlamentului și premierul susțin că „hărțuirea” a luat amploare odată cu avansarea anchetatorilor moldoveni în investigațiile privind spălarea a 22 de miliarde de dolari prin Moldinconbank, bani proveniți din Federația Rusă, reținerea oficialilor băncilor și punerea sub învinuire a judecătorilor și executorilor judecătorești.

Citiți și

Filip, Candu, Jizdan și Cebotari își fac griji pentru oficialii moldoveni percheziționați la intrarea în F. Rusă. Despre cetățenii simpli, niciun cuvânt!