Protest inedit. Mai multe oi, aduse în fața Parlamentului din Italia

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Fermieri italieni din mai multe regiuni ce au fost devastate de cutremure şi-au adus oile în faţa Parlamentului din Roma pentru a protesta faţă de întârzierile de reconstrucţie a zonelor afectate de cutremurele ce au zguduit centrul Italiei.

În urma cutremurului dar și a temperaturilor scăzute ce au urmat peste 100.000 de animale de fermă au fost ucise sau rănite, scrie Mediafax.

În afara Parlamentului, a fost construit un spaţiu care să găzduiască trei animale ce au fost salvate din zona afectată de cutremure.

Fermerii italieni au fluturat pancarte pe care era scris: ”Birocraţia este mai mortală decât cutremurele”.

Premierul Paolo Gentiloni a aprobat un proiect de lege pentru a ajuta persoanele afectate de cutremur, fermierii italieni urmând a fi compensaţi pentru pierderea venitului lor.

Proiectul de lege ar trebui să faciliteze Guvernele regionale să cumpere adăposturi pentru animale. Fermierii declarând că 85% din animalele lor au nevoie de adăposturi.

”Crescătorii nu ştiu încă unde să-şi adăpostească vacile, porcii şi oile ce au supravieţuit, care stau în frig, riscând să moară sau să se îmbolnăvească”, potrivit unei asociaţii a fermierilor.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...