Linkuri accesibilitate

Președinția face precizări privind „amnistia” migranților moldoveni în Rusia


Cei circa 250 de mii moldoveni, aflați ilegal în Federația Rusă, mai au două săptămâni să-și legalizeze șederea în baza înțelegerii negociată în ianuarie, cu ocazie vizitei președintelui Igor Dodon la Moscova.

Într-o conferință de presă, consilierii prezidențiali Andrei Neguța și Maxim Lebedinschi au mai declarat, potrivit IPN, că după 15 martie, cetățenii moldovenii aflați în Republica Moldova, cărora li se ridică interdicția de intrare în Federația Rusă, își vor putea verifica statutul accesând pagina de internet: services.fms.gov.ru. Ar fi vorba de circa 17.500 de moldoveni, a precizat Maxim Lebedinschi.

Nu cad incidența acestei așa-zise „amnistii migraționale” cetățenii care anterior au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Federației Ruse și au fost expulzați sau deportați în urma unei decizii judecătorești. La fel, cetățenii care, având interdicția să intre în Rusia, au făcut-o prin Belarus, dar și cetățenii care se află în centrele de detenție provizorii a migranților în așteptarea unei decizii de judecată.

XS
SM
MD
LG