Linkuri accesibilitate

Un ziar în fiecare seară: „Anticoruptie.md”


Invitata de astăzi este Anastasia Nani.

Așteptați

Nici o sursă media

0:00 0:01:40 0:00
Link direct

„Aflaţi dintr-o investigaţie publicată pe portalul Anticoruptie.md că mai multe proiecte de salubrizare și gestionare a deșeurilor în municipiul Chișinău, finanțate din Fondul Ecologic Național, au fost compromise din cauza iresponsabilității unor funcționari sau a unor interese ascunse. Chiar dacă au beneficiat de finanțări de milioane, unele localități continuă să depoziteze gunoiul la nimereală, iar utilajele procurate pe bani grei se prăfuiesc la depozite. În altele, gestionarea proastă a fondurilor a ajuns în vizorul oamenilor legii.

La rubrica „Dosare de corupţie” citiţi că procurorii din Ucraina au expediat în Republica Moldova cererea de extrădare a lui Nicolai Ceaus, judecătorul care ar fi fost prins cu o mită de 150.000 de dolari şi pe care ar fi ascuns-o în borcane, reţinut zilele trecute la Chişinău, în urma unui autodenunţ. Procurorul general Eduard Harunjen ne-a declarat că subalternii săi au recepţionat documentele luni, 6 martie. Între timp, avocatul magistratului, Iulian Balan, care este şi apărătorul omului de afaceri Ilan Şor, primar la Orhei, susţine că a contestat mandatul de arestare pentru 15 zile, emis pe numele clientului său, iar demersul va fi examinat în următoarele zile la Curtea de Apel Chişinău.

La aceeaşi rubrică, aflaţi că în cadrul dosarul penal în care figurează fostul guvernator Leonid Talmaci, mai sunt vizaţi doi angajați ai Moldindconbank, șeful Direcției juridice a băncii și unul dintre membrii Comitetului de conducere a aceleiași bănci. Potrivit procurorului, din probele acumulate rezultă că prejudiciul adus Biroului Național al Asiguratorilor de Autovehicule (BNAA), prin intermediul Moldindconbank, se ridică la 15 milioane de lei. De asemenea, Republica Moldova s-a aflat în pericol de a pierde dreptul de eliberare a asigurărilor de tip Cartea Verde.

Mai multe detalii pe Anticoruptie.md”

  • 16x9 Image

    Nicu Gușan

    Sunt editor la Europa Liberă Moldova din 2022. Până atunci am făcut jurnalism radio, multimedia, documentare TV și reportaje video. Îmi place să cred că sunt omul orchestră în domeniu și știu să fac un produs cap-coadă, de la pre-documentare până la publicare și promovare. Jurnalismul digital, storytelling-ul social media și investigațiile sunt lucruri pe care le admir mai ales la colegii pricepuți în ale meseriei. Învăț în fiecare zi.

XS
SM
MD
LG