Reprezentant al diasporei face praf intenția lui Plahotniuc privind votul uninominal

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

„Toți au grijă de diasporă acum și vor o „bucățică” din ea. Nepreședintele Dodon cu consilierul său, oligarhul Plaha cu votul uninominal”. Așa a comentat Dumitru Vicol, un reprezentant al diasporei stabilit în Londra, propunerea președintelui Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc, privind introducerea votului uninominal în Moldova, argumentând că aceasta va oferi posibilitatea reprezentanților diasporei de a avea proprii deputați în Parlament.

Tânărul susține că Vlad Plahotniuc promovează votul uninominal făcând o mișcare tactică de a diminua criticile diasporei prin a-i oferi câțiva deputați.

„Oare acest tactician, însă slab strategist, crede că diaspora va prefera să aibă deputați în Parlament (câștig pe termen scurt) în detrimentul faptului de a arunca patria în captivitate „veșnică” (pierdere pe termen lung)? Diaspora are un simț mai patriotic decât mulți analiști, bloggeri, cetățeni de la Chișinău care se lasă duși de mireasma PD-ului și, cel mai probabil, că va prefera să mențină sistemul actual de votare. Nu sunt sigur că acest sistem electoral uninominal va obține „aprobarea” diasporei luând în considerație disprețul pe care-l are față de guvernanți”, a scris tânărul pe pagina sa de Facebook.

Nu în ultimul rând acesta a întrebat retoric: „Apropo, acest PD ne-a întrebat ce vrem noi, diaspora, de tot ne vinde gogoașa dată?”

Independent.md amintește că în dimineața zilei de azi, liderul PD, Vlad Plahotniuc, a lansat oficial mașinăria privind introducerea votului uninominal în Moldova. Totodată, președintele Igor Dodon a venit cu o reacție practic simultană, dând de bănuit astfel că o avea pregătită din timp, iar lucrurile au fost orchestrate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...