3 lucruri pe care să nu le transmiţi niciodată prin SMS şi e-mail

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Furtul identităţii nu este doar un mit. Chiar dacă medicul sau chiar mama ta îţi cer informaţii cu privire la datele personale este indicat ca unele lucruri să nu le transmiţi printr-un mesaj sau email. Iată 5 lucruri care nu ar trebui să treacă prin spaţiul digital.

Date personale de pe permisul de conducere / paşaport / buletin. Dacă eşti pe punctul de a începe un nou job, iar angajatorul are nevoie de datele tale scanate, cel mai bine ar fi să-i înmânezi actele personal pentru a reduce riscul de securitate. Acelaşi lucru se aplică şi în cazul paşaportului. Ai fi surprinsă să afli câte lucruri pot face hackerii cu datele tale personale.

Numărul cardului de credit. Bineînţeles, poate fi tentant să-ţi transmiţi aceste date soţului sau mamei tale însă, în momentul în care trimiţi aceste date prin email, şansele ca o persoană să ajungă întâmplător în Inbox-ul adresei tale sunt foarte mari. Accidental, poate da peste datele tale şi le poate salva, iar mai apoi, se poate folosi de ele.

Parolele conturilor pe care le deţii. Fie că este vorba de conturile din Social Media sau alte conturi personale, nu trimite niciodată parolele importante prin email sau SMS. În cazul în care îţi pierzi telefonul, cineva poate avea acces la adresele tale, ceea ce te va face să fii vulnerabilă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...