5 procuri falsificate la vamă: Ce riscă moldoveanul care le-a prezentat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Un moldovean a prezentat pentru două mijloace de transport cinci procuri bulgărești falsificate. Cazul a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere Leușeni.

Cetăţeanul de 52 de ani, locuitor al municipiului Chișinău era la volanul unui Mercedes Sprinter, înmatriculat în Bulgaria, care tracta al doilea microbuz de model Mercedes Sprinter, cu numere de înmatriculare bulgărești.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au constatat că procurile auto conțin semne vădite de falsificare. În acest sens, șoferul a prezentat alte trei procuri pentru microbuze, care după cercetarea acestora cu tehnica din dotare s-a stabilit că sunt falsificate. Conducătorul auto a declarat că nu știa despre falsurile depistate, deoarece a perfectat procurile prin intermediul unei firme.

Cele cinci împuterniciri notariale au fost ridicate și transmise spre expertiză, iar mijloacele de transport – reținute, până la elucidarea circumstanțelor infracțiunii.

Moldoveanul riscă o amendă de până la 650 u.c. sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau închisoare de până la 2 ani.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...