The Independent: Gardienii de la frontiera Ungariei „îşi fac fotografii cu imigranţii bătuţi”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Organizaţiile umanitare au comunicat că tratamentele abuzive ale poliţiei ungare asupra imigranţilor au devenit ceva obişnuit, unul dintre refugiaţi semnalând că aceştia îşi fac fotografii cu extracomunitari agresaţi fizic, informează The Independent.

„Atunci când ne bat, se amuză între ei. Poliţiştii îşi fac fotografii cu noi”, a declarat Shahid Khan, un solicitant de azil pakistanez, ce a raportat unul dintre nenumăratele abuzuri întreprinse de poliţia de la frontiera Ungariei.

El a afirmat că a fost atacat înainte de a fi fotografiat şi apoi a fost fugărit de câini de poliţie.

Un imigrant iranian, Farhad, în vârstă de 34 de ani, a descris cum se afla alături de un grup de 30 de refugiaţi, ce includea femei şi copii, ce au traversat frontiera Ungariei, în momentul în care au fost înconjuraţi de zeci de poliţişti de frontieră. Bărbaţii ce nu purtau uniforme au atacat fizic grupul de refugiaţi vreme de două ore, scrie mediafax.ro.

Human Rights Watch (HRW) a obţinut o fotografie a anuia dintre imigranţii ce făcea parte din grupul agresat de poliţiştii ungari, în care acesta prezenta mai multe răni faciale.

Mai mulţi refugiaţi au afirmat că pe parcursul iernii, poliţia de frontieră le confisca apa de băut, iar uneori chiar şi hainele sau pantofii, abandonându-i apoi în zăpadă.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...