(FOTO) Veaceslav Platon, șantajat de Plahotniuc: „Sub presiuni, am refuzat să fac declaraţii în procesul iniţiat de Ţopa contra lui Plahotniuc”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Veaceslav Platon confirmă că a semnat în 2014 o declaraţie la un notar olandez, în care îi acuză pe Victor și Viorel Ţopa că au pornit o campanie de denigrare împotriva lui Vlad Plahotniuc, însă spune că cele scrise în declaraţie nu corespund adevărului şi a făcut acest lucru, fiind şantajat de oamenii lui Plahotniuc, scrie crimemoldova.com.

Într-o scrisoare adresată jurnaliştilor, Veaceslav Platon precizează că în decembrie 2011 a reprezentat interesele unui grup de investitori, care au procurat de la Plahotniuc acţiuni de la Victoriabank, VictoriaAsigurări, Compania ASITO, precum şi hotelul Naţional, în sumă totală de 80 de milioane dolari. Ulterior, s-ar fi constatat că acţiunile de la Victoriabank ar fi fost furate de la Victor şi Viorel Ţopa, care au iniţiat un proces împotriva lui Plahotniuc în Olanda.

Platon susţine că în 2013 a fost contactat de către avocaţii lui Ţopa, care l-au rugat să dea declaraţii în instanţă. Iniţial, a aceptat şi chiar a făcut unele declaraţii, însă în scurt timp procurorii moldoveni ar fi pornit dosare penale pe numele mai multor rude şi persoane apropiate. Platon afirmă că a fost somat că rudele sale vor fi condamnate la câte 12 ani de închisoare. „Sub presiuni, am refuzat să fac declaraţii în procesul iniţiat de Ţopa contra lui Plahotniuc. Dar lucrurile nu s-au terminat aici. Mi s-a pus condiţia ca să semnez şi o declaraţie la notar, în care să afirm că Victor şi Viorel Ţopa au pornit o campanie de denigrare şi lichidare a lui Plahotniuc. Am fost telefonat de către rude, care m-au rugat cu lacrimi în ochi să semnez declaraţia”, a precizat Platon.

435

436

437

Săptămâna trecută, analistul politic Victor Gurău, un apropiat al actualei guvernări, a prezentat în cadrul unei conferinţe de presă o declaraţie făcută de Veaceslav Platon la un notar olandez, în care afirmă că Victor şi Viorel Ţopa l-au implicat într-o campanie declanşată de către aceştia împotriva lui Plahotniuc.

Potrivit documentului prezentat de Gurău, strategia consta în aceea ca Plahotniuc să fie luat în colimator de instituțiile judiciare din cât mai multe state, astfel încât el să fie nevoit să se apere și să nu aibă timp să atace. În scenă ar mai fi fost implicaţi mai mulţi oameni de afaceri, inclusiv și un oarecare Kontievski.

438

439


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...