Actualitate

Elevii vor învăţa mai multe discipline în limba franceză

 Prima etapă prevede instruirea pedagogilor din şcolile bilingve, astfel încât să fie familiarizaţi cu noile tehnici de predare graţie metodelor inovative.

Elevii liceului „Constantin Stere” din Soroca studiază fizica, biologia, matematica şi chimia în limba franceză. În fiecare an, pedagogii care predau în clasele bilingve participă la stagiile de perfecţionare lingvistică şi pedagogică. „Evident că la ore se vorbeşte nu doar în franceză, ci şi în română. Folosim pentru elevi materiale care sunt autentice”, spune Rodica Roman, profesoară.

Ambasada Franţei la Chişinău îşi propune să promoveze predarea disciplinelor ştiinţifice în limba franceză prin metode inovative, precum şi prin intermediul noilor tehnologii. „Aducem formatori, avem deja reprezentanţi ai unei asociaţii de profesori din Franţa şi stabilim împreună cu profesorii din Moldova tematici de care au ei nevoie”, a declarat Roxana Ţurcanu, reprezentantă în cadrul Agenţiei Universitare a Francofoniei.

Iniţiatorii nu exclud că în scurt timp şi elevii din alte licee ar putea studia disciplinele exacte în limba franceză. „Nu abandonăm celelalte licee, este vorba de o strategie, ne-am fixat câteva priorităţi, plecăm de la liceele bilingve şi rezultatele acestui proiect sunt menite să fie utilizate ulterior de întreaga reţea de licee care predă limba franceză”, a menţionat ambasadorul Franţei la Chişinău, Pascal Vagogne.

Potrivit organizatorilor, iniţiativa facilitează accesul elevilor la studii în Franţa sau în filialele universităţilor membre ale Agenţiei Universitare a Francofoniei. Proiectul este lansat în contextul marcării pe 20 martie a Zilei Francofoniei.

Sursa: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *