Stinge lumina timp de o oră: Republica Moldova marchează pe 25 martie Ora Planetei

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Anual, în ultima sâmbătă a lunii martie, este marcată Ora Planetei, unul din cele mai mari evenimente de mediu din istorie.

Acțiunea Ora Planetei, care a devenit o tradiție în Republica Moldova, constă în stingerea luminilor, în mod simbolic, timp de o oră, pentru a atrage atenția asupra necesității reducerii impactului negativ al activității umane asupra mediului înconjurător.

Ora Planetei este marcată la nivel internațional din anul 2007, când WWF Australia a organizat prima ediție a acestui eveniment. La 31 martie 2007, la Sydney, 2 milioane de case şi sedii de companii australiene au stins luminile timp de o oră. În 2008, 50 de milioane de oameni au ales să celebreze Ora Planetei, iar în 2010 – 4.500 de orașe din 128 de ţări. În prezent, comunitatea de susţinători ai Orei Planetei a atins 2 miliarde de oameni din circa 7.000 de oraşe din peste 175 de ţări ale lumii. În Republica Moldova evenimentul este marcat începând cu anul 2009.

Ministerul Mediului se adresează către toate instituțiile, agenţii economici, toţi cetățenii, cărora nu le este indiferentă soarta Planetei Pământ, cu îndemnul de a susţine iniţiativa de deconectare a energiei electrice în localurile publice, instituţii, blocurile de locuit şi casele particulare pentru o oră, pe data de 25 martie, în intervalul de timp 20.30-21.30.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...