Actualitate

Locuitorii de pe ambele maluri ale Nistrului au o Casă de Cultură renovată

Evenimentul îi bucură şi pe tinerii din localitate care vor avea unde să-şi petreacă timpul liber. Potrivit lui Valeriu Berzan, primarul satului Doroţcaia, pe scena Casei de Cultură au urcat rând pe rând colectivele artistice din raioanele Dubăsari, Grigoriopol şi Camenca.

Sala de festivităţi a fost arhiplină. Sărbătoarea a reunit satul întreg, dar şi pe oamenii din localităţile învecinate, dornici să împărtăşească bucuria Mărţişorului. Redeschiderea căminului cultural a readus localitatea la viaţă. Copiii vor frecventa cercurile de artă, iar colectivele artistice vor avea unde să exerseze.

În cadrul sărbătorii au fost vernisate şi primele expoziţii. Aici şi-au dat întâlnire pictorii, care au impresionat publicul cu lucrările sale indiferent de priveliştea pe care o oferă malul stâng sau cel drept al Nistrului. „Pe mine m-a impresionat ceea ce am văzut aici. Sunt mai mulţi artişti, pictori, copii din Doroţcaia – localitate care este controlată de autorităţile constituţionale de la Chişinău, dar sunt şi din regiunea transnistreană. Cred că acest lucru este foarte şi foarte important pentru a consolida acea încredere între cele două maluri”, a declarat ambasadorul Uniunii Europene la Chişinău, Pirkka Tapiola.

„Suma investită este de peste patru milioane de lei. Sigur este spre bucuria a sute de tineri, a persoanelor din localitate care participă activ la diferite activităţi culturale”, afirmă Grigore Policinschi, preşedintele raionului Dubăsari.

Casa de Cultură din Doroţcaia este unul dintre cele peste 70 de obiective de infrastructură, renovate graţie programului finanţat de UE „Susţinerea măsurilor de promovare a încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

Sursă: trm.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *