Adunarea Populară din Găgăuzia are un nou preşedinte

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Președintele Adunării Populare a Găgăuziei a fost ales deputatul din partea satului Bugeac, Vladimir Cîssa. Pentru candidatura acestuia, în cadrul votului secret, au votat 18 deputați din cei 22 care au participat la procedura de alegere.

În calitate de candidat la funcția de speaker, de asemenea, a fost desemnat deputat satului Congaz, Mihail Manolov. În componența comisiei de numărare a voturilor au intrat Vitalii Cebanu, Valentin Gaidarji și Ruslan Garbalî, scrie gagauzinfo.md.

În timpul procedurii de desemnare a candidaților, deputat din Ceadîr-Lunga, Gheorghii Leiciu, a declarat că „grupul de deputați”, din care el face parte, nu va participa la votare pentru a evita „careva insinuări”. Cu toate acestea, el nu a numit numele acestora.

Alegerea președintelui legislativului s-a desfășurat prin vot secret. Fiecare deputat a primit un buletin de vot cu doi candidați, în care trebuiau să aplice ștampila. În sala de vot, deputații au intrat cîte unul.

În cele din urmă, Vladimir Cîssa a acumulat 18 voturi, iar Mihail Manolov a fost susținut de 4 deputați. La votare au participat 22 de deputați.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...