O nouă actualizare de la Gmail. Îți permite să trimiți și să primești fișiere de 50MB

gmail

Dimensiunea fișierelor primite și trimise sunt factori pe care utilizatorii îi iau în calcul când apelează la o platformă sau alta, iar Google pare să conștientizeze acest lucru și extinde dimensiunea maximă pe care un mesaj o poate suporta, scrie playtech.ro.

În mod normal, dacă trebuie să-i trimiți cuiva un document te folosești în general de email, nu de Dropbox sau Google Drive. De multe ori, când datele pe care vrem să le trimitem sunt prea voluminoase trebuie să apelăm și la celelalte două opțiuni, deși acest lucru presupune o bătaie de cap în plus.

Limitarea pe care o impun site-urile când vine vorba de trimiterea și primirea fișierelor atașate are un rol practic. Internetul este format dintr-o serie de tuburi și majoritatea furnizorilor vin cu reguli în ceea ce privește transferul de date pentru ca aceste tuburi să nu se blocheze. Practic, cu doar câteva email-uri mai voluminoase îți poți bloca inbox-ul, conform thenextweb.com.

Deși până în acest moment puteai primi pe Gmail doar 25 MB de date, Google a anunțat extinderea limitării prin dublarea dimensiunii fișierelor atașate, care a crescut de la 25MB, la 50MB. Ceea ce este frustrant este că dimensiunea maximă a unui email trimis va rămâne la 25 MB.

Cu toate că Google îți pune la dispoziție Google Drive, o platformă prin care poți trimite documente care ocupă mai mult spațiu cu ușurință, compania conștientizează necesitatea extinderii limitelor impuse inițial. Și asta pentru că există acele momente când trebuie să poți primi cu rapiditate și fără prea multe complicații acte, dar și când ai de primit câteva poze de dimensiuni mai mari. Această mișcare a celor de la Google le permite utilizatorilor să primească fișiere atașate mai voluminoase – precum poze care au o rezoluție mare, prezentări, sau poze modificate în Photoshop.

Conform acelorași surse, această actualizare va fi disponibilă pentru toată lumea în următoarele zile. Așa că dacă trebuie să primești documente importante în cele ce urmează, vei avea ocazia de a testa această facilitate a platformei Gmail.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente