Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Cum (NU) argumentează Ministerul Afacerilor…

Cum (NU) argumentează Ministerul Afacerilor Externe numirea lui Andrei Neguță în funcția de ambasador al R. Moldova în Federația Rusă

Dumitru Braghiș, ambasadorul R. Moldova la Moscova, a fost rechemat din funcție. Decizia a fost luată la 1 martie curent, în cadrul ședinței Guvernului.  Ulterior, la această funcție a fost propusă candidatura deputatului socialist, Andrei Neguță. 

La ședința din 1 martie, cabinetul de miniştri nu a explicat de ce va fi rechemat ambasadorul. Ulterior, am contactat Președinția pentru a preciza de ce s-a decis numirea lui Andrei Neguță, care este deputat PSRM,  în funcția de ambasador al R. Moldova în Federația Rusă. „Dl Neguță a fost numit după discuțiile cu premierul”, a spus Ion Ceban.

La Serviciul de presă al Ministerului de Externe ni s-a spus același lucru: „propunerea a fost făcută de către prim-ministru, în consultare cu Ministerul de Externe”, adăugând că se va reveni în câteva minute, cu detalii. Totuși, Serviciul de presă al MAEIE nu a mai revenit cu un apel telefonic, iar la apelurile noastre repetate nu a răspuns.

Braghiș a fost numit ambasador la Moscova pe data de 27 noiembrie 2015. Anterior, în perioada 1999-2001, el a fost premierul R. Moldova, iar în anii 1997-1999 – prim-viceministru în cadrul Ministerului Economiei.