Din tată-n fiu! Vlad Plahotniuc a mai preluat o funcţie ocupată până acum de Marian Lupu

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

După ce a preluat conducerea Partidului Democrat din Moldova, preşedintele PDM, Vlad Plahotniuc, a fost ales şi în funcţia de vicepreședinte al Internaționalei Socialiste, ocupată până acum de fostul lider democrat Marian Lupu. Alegerea acestuia a avut loc în cadrul celui de-al XXV-lea Congres al organizației, desfășurat în perioada 2-4 martie 2017 în Cartagena, Columbia. Tot atunci, formaţiunea a renunţat la poziţionarea sa de centru-dreapta, devenind subit una „de stânga”.

Potrivit unui comunicat al formaţiunii, președintele PDM, Vlad Plahotniuc, se alătură astfel Prezidiului Internaționalei Socialiste, aflat sub conducerea lui George Papandreou, președintele Internaționalei Socialiste și Luis Ayala, secretarul general al Internaționalei Socialiste, ale căror mandate au fost de asemenea reînnoite pentru următorii 4 ani. La fel, comunicatul susţine că „Partidul Democrat din Moldova este unul dintre cele mai bine cotate partide de stânga din spațiul ex-sovietic, fiind unul dintre puținele partide de stânga din Europa aflate la guvernare”.

PDM este reprezentat zilele acestea la Congresul Internaționalei Socialiste din Columbia de o delegație formată din președintele de Onoare al PDM, Dumitru Diacov, şi ministrul Justiţiei, Vladimir Cebotari, membru PDM și Ministrul Justiției.

Congresul Internaționalei Socialiste este găzduit de Partidul Liberal din Columbia, sub tematica „Pentru o lume în pace, solidaritate și egalitate”. Partidul Democrat din Moldova este membru al Internaționalei Socialiste din anul 2012.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...