Opt candidați la funcţia de ambasador al Republicii Moldova, acceptaţi de Igor Dodon

Preşedintele Igor Dodon a anunţat joi, 2 martie, că s-a întâlnit cu premierul Pavel Filip pentru a discuta pe tema numirii noilor ambasadori. Şeful statului a ţinut să precizeze că nu îşi doreşte să blocheze în niciun fel activitatea diplomatică a Republicii Moldova în afara țării, dar este decis să analizeze minuțios fiecare candidatură la funcția de ambasador și chiar să vină cu propunerile sale.

“În cadrul discuției am abordat subiectul retragerii a 10 ambasadori și numirea a 17 potențiali candidați. Am acceptat demararea procedurii solicitării agrementului pentru un grup de candidaturi la poziția de ambasadori ai Republicii Moldova după cum urmează.

Lista candidaturilor și țările:

1. Dl Andrei NEGUȚĂ – Ambasador al RM în Federația Rusă;
2. Dl Aurel CIOCOI – Ambasador al RM în Statele Unite ale Americii;
3. Dl Victor SOROCEAN – Ambasador al RM în Republica Belarus;
4. Dl Victor OSIPOV – Ambasador al RM în Republica Austriacă;
5. Dl Emil DRUC – Ambasador al RM în Republica Franceză;
6. Dl Victor MORARU – Ambasador, Reprezentant Permanent al RM pe lîngă Organizația Națiunilor Unite/New York;
7. Dl Anatol VANGHELI – Ambasador al RM în Republica Elenă;
8. Dna Violeta AGRICI – Ambasador al RM în Regatul Spaniei”, a anunţat Igor Dodon.

Preşedintele a anunţat că discuțiile între Președinție și Executiv la acest subiect vor continua.

 

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.