Recomandări #diez: 12 evenimente la care să mergi în prima vinere din această primăvară

people-laughing_medium

Primăvara vine cu pași siguri în Moldova, iar timpul frumos de afară te predispune la mici escapade în oraș. Iată, că noi venim cu câteva recomandări de evenimente la care să mergi vineri, 3 martie. Valorifică timpul liber și savurează-l.

#1. Noaptea Cărților deschise 2017

event1

Vineri, 3 martie curent, editura Cartier împlinește 22 de ani. Cu această ocazie în Librăriile Cartier va avea loc Noaptea Cărților Deschise, ediția a VIII-a. Cărțile Cartier se vor vinde la jumătate de preț (Librăria din Centru, bdul Ștefan cel Mare nr.126 și Librăria din Hol, str.București nr.68). Mai multe detalii găsiți pe #diez.md.

 

#2. Expoziţia-concurs Naţională a meşterilor cioplitori în lemn

event2

Centrul Naţional de Conservare şi Promovare a Patrimoniului Cultural Imaterial în colaborare cu Muzeul Naţional de Etnografie şi Istorie Naturală şi Uniunea Meşterilor Populari din Moldova, sub egida Ministerului Culturii al Republicii Moldova, organizează în perioada 3 martie – 5 mai 2017, Expoziţia-concurs naţională a meşterilor cioplitori în lemn, ediţia a II-a. Evenimentului are drept scop promovarea artei cioplitului tradiţional artistic al lemnului şi transmiterea către tânăra generaţie a meşteşugului prin intermediul atelierelor de creaţie organizate de meşteri pe parcursul expoziţiei. Informație suplimentară găsiți pe pagina evenimentului.

 

#3. „Ion Creangă, de la imagine la mit”

event3

Biblioteca „Transilvania” vă invită vineri, 03.03.2017, ora 14.30, la conferința literară din cadrul Serviciului Ceaiul de la ora patru, dedicată marelui povestitor şi clasic al literaturii române Ion Creangă. Prin organizarea acestei activităţi, se dorește să i se aducă un omagiu marelui povestitor, și ca membrii comunităţii noastre să îndrăgească opera şi să retrăiască, prin intermediul operei sale, inocenţa copilăriei. Pagina evenimentului este actualizată de organizatori.

#4. Pagini de cafea

event4

Liceul Teoretic „Ion Creanga” vă invită la cea de-a II-a editie a evenimentului „Pagini de cafea”. Evenimentul este predestinat tuturor iubitorilor de parfumul cărților și cei care doresc să petreacă seara cât mai plăcut alături de cei dragi. Veți avea posibilitatea să vă bucurați împreună cu prietenii de atmosfera creată în stilul anilor 70-90, veți putea face schimb de cărți. Organizatorii promit un concert acustic. Alte detalii, precumși care e dress-code-ul evenimentului aflați aici.

#5. Jazz Orchestra Academiei de Muzică&Jazz Band „The Ambassadors”

event5

În Sala Mare a Filarmonici Naționale „Serghei Lunchevici” Jazz Orchestra Academiei de Muzică condusă de Petru Haruța și Jazz Band „The Ambassadors” din Statele Unite ale Americii vor susține un concert. Intrarea pentru toți doritorii este liberă. Mai multe detalii găsiți pe pagina evenimentului care este actualizată de organizatori.

#6. Spectacolul „Iubirea la proști” la Teatrul Național Eugene Ionesco

event6

Pierre, directorul unei edituri franceze, are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost. Mai multe detalii despre spectacol și prețul biletului aflați pe pagina evenimentului.

#7. Spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda” la Teatru Geneza Art

event7

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul „Frumoasa călătorie a urșilor panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt” de Matei Vișniec, în regia Danielei Burlaca. Un delir, o bucurie fără margini, o abandonare de sine, care depășește orice așteptare, orice idee cinică, sau neconcepută despre iubire… Dorința de a se contopi și de a dispărea în iubire ia proporții absolute ale dizolvării în neant. Urșii panda – un spectacol de atmosferă și relaxare. Alte detalii găsiți aici.

#8. Concertul lui Chris Norman la Palatul Național

event8

Vineri va avea loc un concert live la Palatul Național „Nicolae Sulac” al legendarului Chris Norman. Prețul unui bilet variază de la 300 la o mie de lei, pentru informații și rezervări sunați la numerele de telfoane 060 889 089
sau 068 999 608. Alte informații găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

 

#9. 1090 Screenings at Spalatorie

event9

Proiecție de film 10/90 studio la Spălătorie, intrarea gratuită. Abstract: The Art of Design este un serial foarte bine pus la punct despre design și încearcă să surprindă cât mai multe particularități ale unui domeniu surprinzător de vast. Sunt în total 8 episoade, fiecare episod este construit în jurul unui designer ce activează într-o disciplină diferită. Vom vedea despre: design grafic (cu Paula Scher), ilustrație (cu Cristoph Niemann), fotografie (Platon), arhitectură (cu Bjarke Ingels), design de interior (cu Ilse Crawford), design auto (cu Ralph Gilles), design de încălțăminte (cu Tinker Hatfield) și design de decoruri (cu Es Devlin). Alte informații găsiți aici.

 

#10. WIPE OUT pres. Florian Meindl, Anna Haleta & Sedee

event10

Pe 3 Martie va avea loc al doielea festival #WipeOut, headlinerul căruia va fi Florian Meindl în turneu cu albumul său nou, frumoasa Anna Haleta și cei care au făcut mare gălăgie în 2016, duetul Sedee (Sebastian Werle și David Nicolas) completând această delicată și gustoasă listă. Susținere titanică tuturor muzicienilor noștri le va fi oferită de Andrey Kharitonov (București). Scopul evenimentului este să unească sufletele într-un ritm unic prin muzică și, desigur, dansuri continuu. Alte detalii despre eveniment găsiți pe facebook.

 

#11. The Parakit

event11

Pe 3 martie doar la SKY BAR aunt invitați trupa The Parakit. Aceștia au ajuns cu piesa „Save me” în topurile muzicale internaționale! Vor prezenta dj set + vocal show! Biletul este 100 de lei, iar dress code-ul casual și elegant. Detalii suplimtare găsiți pe pagina de facebook a evenimentului.

 

#12. Rock & Joc de Primăvară

event12

La spălătorie vă invită la un eveniment inedit Rock & Joc, unde va fi o porție primăvăratică de rock, metale și .. desigur mult joc. Taxa de intrare este 10 lei, și pentru a participa la eveniment este necesar să aveți peste 18 ani. Alte detalii pe pagina evenimentului care este actualizată de organizatori.

Distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente