Întrevedere bilaterală Dodon-Filip pe subiectul ambasadorilor. „Detalii în curând”

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Deşi de dimineaţă s-au văzut în format trilateral, atunci când au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”, preşedintele Igor Dodon şi premierul Pavel Filip s-au revăzut şi în după-amiaza zilei, doar că fără preşedintele Parlamentului, Andrian Candu.

Potrivit unui „teaser” al preşedintelui Igor Dodon, cei doi au discutat subiectul numirii şi retragerii mai multor ambasadori ai Republicii Moldova.

„Am discutat cu Premierul Pavel Filip despre activitatea diplomatică a Republicii Moldova. În special retragerea a 10 ambasadori şi numirea a 17. Detalii in curând ….”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

Este de menţionat că în cadrul şedinţei de ieri a Guvernului, viceministrul de Externe Daniela Morari a cerut retragerea ambasadorului extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă, Dumitru Breaghiş, fără a argumenta solicitarea. Totodată, anterior Igor Dodon şi Pavel Filip au avut un schimb de scrisori în privinţa numirii mai multor ambasadori, şeful statului anunţând că nu va accepta trei dintre candidaturile propuse.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...