Igor Dodon, la 25 de ani de la izbucnirea conflictului de pe Nistru: Este o tragedie că această zi este marcată separat la Tiraspol și la Chișinău

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Este o tragedie că această zi este marcată separat la Tiraspol și la Chișinău, a declarat preşedintele Igor Dodon astăzi, când se împlinesc 25 de ani de la izbucnirea conflictului armat de pe NistruPotrivit şefului statului, „a venit momentul să întreprindem acțiuni hotărâte pentru a găsi o soluție pentru subiectul transnistrean”.

„În următorii 2-3 ani trebuie să facem tot posibilul ca să reunificăm ţara. Eu, personal voi depune toată străduința în acest sens. Este un pas foarte important pe care și-l doresc cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de Facebook.

În dimineața zilei, preşedintele Igor Dodon, preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, şi premierul Pavel Filip au depus flori la monumentul „Maica Îndurerată” de la Complexul Memorial „Eternitate”. „După aceasta, așa cum facem 6 ani consecutiv, împreună cu consilierii, deputații și mai mulți membri ai PSRM am depus coroane de flori pe podul de la Vadul-lui-Vodă, în semn de omagiu pentru memoria celor căzuţi în tragicele evenimente din 1992. Totodată, alături de un grup de veterani, am participat la un miting de reculegere din satul Coșnița și am depus flori la monumentul ostașilor căzuți în acel conflict, dar și la monumentul eroilor căzuți în Marele Război pentru Apararea Patriei”, a mai scris şeful statului pe pagina sa.

Amintim că ieri preşedintele Igor Dodon a prezentat o inițiativă de constituire a unei platforme de dialog social în cadrul căreia să fie identificate soluții reciproc acceptabile pentru ambele maluri ale Nistrului.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...