(video) O mamă minoră are nevoie de 8.000 de euro pentru a fi alături de fiul său

elena_miller

Elena are 17 ani și este mamă singură. Tânăra are un băiat de doi ani pe nume Igoraș. În luna august anul trecut însă autoritata tutelară din satul Grigorievca (Căușeni) i-a luat forțat copilul și l-a trimis într-o instituție de plasament din Chișinău. Acum, statul cere în instanță decăderea Elenei din drepturile părintești.

Tânăra mamă însă este decisă să lupte pentru copilul ei și acum încearcă să creeze toate condițiile necesare pentru a putea să-și ia băiatul acasă. Recent a absolvit un curs de bucătar și și-a schimbat locuința, s-a mutat cu o mătușă care e dispusă să o ajute la creșterea copilului.

În ianuarie curent însă, membrii unei comisii raionale au refuzat să emită avizul de externare a copilului Elenei. Motivele invocate de autorități sunt că Elena e săracă, nu are un loc de muncă și locuință proprie.

Următoarele luni sunt decisive pentru Elena și Igoraș. Judecătoria Căușeni va decide dacă o decade sau nu pe Elena din drepturile părintești. Autoritatea tutelară, în continuare, afirmă că minora Elena e săracă, nu are un loc de muncă și locuință proprie și, prin urmare, nu e capabilă să aibă grijă de Igoraș.

Pentru a reduce argumentele autorităților a fost lansată o campanie de crowdfunding prin care Elena să-și cumpere propria locuință în Căușeni. Suma necesară este de opt mii de euro.

Fata spune că își iubește copilul și că este o mamă responsabilă. „Eu îmi iubesc copilul și sunt o mamă responsabilă. Am refuzat să fac avort, deși tatăl copilului insista… E nedrept să fiu lipsită de drepturile părintești pentru că sunt sărăcă. Da, părinții mei sunt săraci, dar asta nu e vina mea. Eu vreau o viață mai bună pentru copilul meu și pentru mine…”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente