(GALERIE FOTO) Cum ar putea arăta luxosul hotel al lui Plahotniuc după renovare

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Clădirea hotelului „Codru”, care aparține prin intermediari omului de afaceri și preşedintelui PDM, Vladimir Plahotniuc va fi reconstruită în acest an la comanda „Moldova-Agroindbank” (MAIB). Hotelul se află în zona istorică a capitalei în imediata apropiere de Parcul Central şi deja compania de arhitectură a realizat conceptul acestuia.

După reconstrucţie, oficiul principal MAIB se va afla în hotelul „Codru”. „Astfel pentru a amplifica verdele prezent în identitatea logoului băncii, la nivelul copacilor prezenţi în parc, pe noua fațadă la intrările din clădire, este propusă o siluetă stilizată de copaci”, este menţionat în concept.

0_2f426d49179271-58ad3dafc7b97

Fațada Clădirii 1 este extinsă pentru a crea un spaţiu interior comun pe toată înălțimea clădirii. Astfel se crează un atrium impunător ce permite vizibiliteatea tuturor etajelor. Vor putea fi observate nişte console suspendate în interiorul clădirii. Aceste console servesc şi ca zone de odihnă (zone verzi).

0_6acd5a49179271-58ad3dafc8d8c

Parterul Clădirii 1 poate rămâne unul accesibil publicului larg. Aici, pe lângă filiala Băncii și Centrului de Instruire (care poate fi utilizat atât pentru instruirea financiară a angajaților, dar și a clienților), poate fi amplasată o galerie de artă modernă.

0_211ff449179271-58ad3dafcb341

Totodată, ar putea fi renovate havuzul adiacent din incinta Parcului Central, similar stilisticii aplicate în reconstrucția bancii.

Banca este de mai mulţi ani în căutarea unui nou sediu pentru oficiul Central, deoarece actuala clădire nu mai este încăpătoare pentru numărul de subunităţi existente.

0_1522ff49179271-58ad3ebf4366a

Amintim că hotelul „Codru” a intrat în posesia oligarhului Vladimir Plahotniuc în 2008, în urma unei licitații dubioase, la un preț mult sub cel de pe piață și după ce statul făcuse o reparație generală în clădire.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...