Cea mai neobişnuită plajă din lume, colorată într-un roşu aprins

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Cea mai neobişnuită plajă din lume este Plaja Roșie Panjin, din îndepărtata Chină. Aceasta nu este aurie aşa cum s-au obişnuit turiştii să vadă, ci este roşie în totalitate.

Roșul său nu provine de la vreun nisip cu o compoziție specială, numai aici întâlnit, ci de la o specie de alge marine. Acestea încep să crească în perioada aprilie-mai, apoi rămân verzi o vară întreagă. Toamna însă, ele capătă o culoare roșie, dar nu un roșu estompat. Un incredibil roșu aprins!

Plaja Roșie face parte dintr-un ecosistem extrem de complex. Arealul cu pricina adăpostește 399 de specii de animale și mai mult de 160 de specii de păsări. Este un paradis sălbatic, cum puține mai există în lume, scrie cunoastelumea.ro.

Zona a fost introdusă în rândul ariilor protejate, pentru menținerea intactă a acestui ecosistem fabulos, încă de acum 28 de ani.

Plaja roșie nu este deschisă în integralitate pentru vizitatori; numai o mică parte a sa este inclusă în circuitul turistic. Minunea roșie este situată în delta râului Liahoe, la 30 de kilometri în direcția sud-vest de orașul chinezesc Panjin.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...