Renato Usatîi: Plahotniuc îl va băga pe Shor la puşcărie în dosarul miliardului furat

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarul de Orhei, Ilan Shor, va ajunge la puşcărie, deoarece aşa a decis oligarhul Vladimir Plahotniuc, care prin această mişcare vrea să mascheze răfuiala cu primarul de Bălţi, Renato Usatîi.

În cadrul unei transmisiuni live, primarul de Bălţi, Renato Usatîi, a declarat că Ilan Shor, învinuit în dosarul devalizării băncilor, va fi condamnat la închisoare, pentru că aşa a decis Vladimir Plahotniuc. Declaraţia a fost făcută în contextul afirmațiilor procurorului general, Eduard Harunjen, cum că Ilan Shor și-a ispășit vina prin autodenunțul scris împotriva fostului prim-ministru Vlad Filat.

„După declaraţiile lui Harunjen, Shor s-a calmat puţin. Aceasta însă este una dintre combinaţiile lui Plahotniuc. Procedează cu Shor exact cum a procedat cu Filat. Dacă nu va ajunge la puşcărie pentru mita dată lui Filat, Shor va fi încătuşat în dosarul miliardului furat şi oricum va ajunge la închisoare, deoarece aşa a decis Plahotniuc. Prin această mişcare, el vrea să demonstreze că în Republica Moldova există justiţie”, a spus Usatîi.

Anterior, primarul de Bălţi declara că Shor ar fi rămas deja fără o parte din magazinele duty-free, iar acuma acesta ar urma să fie condamnat în dosarul miliardului furat.

„Decizia lui Plahotniuc este bună, deoarece încă un actor implicat în furtul miliardului de dolari va sta la puşcărie. Totuşi, legea nu este egală pentru toţi. Jumătate din angajaţii lui Plahotniuc ar trebui să fie condamnaţi în acest dosar”, a mai transmis Renato Usatîi.

De menţionat că, Eduard Harunjen a declarat luni, în cadrul unui interviu pentru portalul Newsmaker.md, că Ilan Șor, care a depus mărturie împotriva lui Filat și a mărturisit că a dat mită, nu a fost pedepsit pentru că și-a ispășit vina prin autodenunț.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...