(foto/video) GENEVA 2017: Premieră mondială – Noul DS 7 Crossback

Brandul premium DS al francezilor de la Citroen prezintă oficial noul său model DS 7 Crossback. Prezentarea automobilului pe care producătorul îl pune în segmentul SUV a avut loc în cadrul unui eveniment special la Paris şi cel mai recent la Salonul Auto de la Geneva.

Maşina va fi accesibilă în mai multe ţări din lume şi aceasta va fi produsă în Franţa şi în China.

Noul DS 7 Crossback este un produs premium! Acesta are următoarele dimensiuni, care sunt asemănătoare cu cele ale modelelor Audi Q5 şi BMW X3: lungime – 4.570 mm, lăţime – 1.890 mm, înălţime – 1.620 mm. Volumul portbagajului are un volum de 550 de litri sau 1.750 litri cu scaunele din spate rabatate.

La bază stă o platformă numită EMP2 produsă de concernul PSA. Tracţiunea va fi una integrală. De menţionat aici că DS 7 Crossback este primul automobil construit pe EMP2 şi care are o tracţiune integrală.

Interesante îi sunt blocurile optice care sunt pe bază de LED-uri. La deschiderea uşilor acestea luminează produc o lumină purpurie şi întorc la 180 de grade. Întreg sistemul de iluminare are şase moduri de lucru cu diverse setări ale fasciculului de lumină pentru oraş, timp rău sau chiar pentru un drum fără iluminare. În partea posterioară stopurile creează un efect vizual 3D.

Noul DS 7 Crossback va fi disponibil cu un sistem de propulsie hibrid, compus din: motor turbo pe benzină THP de 1.8 litri cu 203 CP, transmisie automată Aisin cu opt trepte şi un electromotor cu 110 CP care răspunde de mişcarea roţilor frontale. Un motor electric identic este instalat şi pe puntea din spate.

Toate acestea produc împreună 304 CP şi un cuplu maxim de 450 Nm. O baterie care are o capacitate de 13 kWh este amplasată sub bancheta din spate şi toată energia stocată în aceasta îi permite SUV-ului să se deplaseze până la 60 de kilometri. Încărcarea acesteia durează 4.5 ore.

Mai mult, această unitate de propulsie va avea trei regimuri de funcţionare: hibrid, sportiv şi off-road. Potenţialii clienţi trebuie să ştie că noul DS 7 Crossback în versiune hibridă va fi disponibil abia din primăvara anului 2019.

Până atunci, noul DS 7 Crossback va fi oferit în versiuni cu tracţiune pe puntea din faţă, fără motoare adiţionale electrice şi cu propulsoare obişnuite, pe bază de benzină şi motorină.

În versiunea de bază va fi disponibil un agregat cu trei cilindri şi o turbină 1.2 PureTech (130 CP), cuplat la o transmisie mecanică cu şase trepte.

De asemenea vor mai fi puse la dispoziţie agregate cu patru cilindri: 1.6 THP (180 sau 225 CP) sau un diesel 2.0 BlueHDi (180 CP). Transmisia aici este una automată cu opt trepte.

DS 7 Crossback va avea în premieră un turbodiesel de 1.5 litri cu indicele DVR. Asta înseamnă că motorul va avea un sistem eficient de micşorare a elementelor toxice din noxele emise. Unitatea produce 130 de cai putere şi poate fi cuplată la o transmisie mecanică sau automată.

Noul SUV premium mai are şi un atu pe care noi l-am găsit foarte util pentru drumurile din Moldova. Modelul are o suspensie activă – arcurile şi amortizoarele controlate electronic îşi vor putea modifica rigiditatea preventiv. Cum? Datorită informaţiilor primite de pe nişte camere, care vor scana suprafaţa de drum cu cinci metri înaintea maşinii în regim real.

Sistemul ar fi şi o surpriză pentru că mulţi au crezut că noul DS 7 Crossback se va alege cu suspensia pneumatică Hydractive care a fost cândva apreciată. Se pare că a venit timpul noilor tehnologii.

Trecând în habitaclu, primul lucru care iese în evidenţă este un ecran mare şi tactil care măsoară 12 inci, acolo unde sunt concentrate şi câteva funcţii ale automobilului, printre care şi sistemul de control al climei. Şi în locul ceasurilor de bord este instalat un ecran digital.

Scaunele sunt tapiţate cu piele de o calitate superioară, au un desen interesant, iar pe alocuri mai sunt prezente şi inserţii din metal sau lemn. O dotare exclusivă ar fi ceasurile mecanice Breguet care au fost instalate pe partea superioară a consolei centrale.

DS 7 Crossback a mai primit un sistem de viziune pe timp de noapte cu o cameră infraroşu, capabilă să observe obiecte la o distanţă de 100 de metri. Imaginile sunt afişate pe panoul de bord, iar obstacolele care pot apărea vor fi indicate cu un dreptunghi de culoare roşie.

Altă cameră cu infraroşu este instalată în spatele volanului şi îl urmăreşte pe şofer. Aceasta vede în ce direcţie priveşte şoferului, cât de des clipeşte din ochi şi ce mişcări îi face capul, lucruri care ar anticipa o stare de oboseală şi de pierdere a concentrării. În acest caz va fi emis un semnal sonor pentru “trezire” şi o atenţionare pe ecran.

Printre opţiunile oferite pe noul model DS se numără: blocuri optice cu LED-uri care au mai multe regimuri de funcţionare, sistem de viziune pe timp de noapte, sistem de parcare automată şi un set de asistenţi electronici. Da, un autopilot încă nu este, însă în schimbe are un cruise control adaptiv care funcţionează până la o viteză de 180 km/h.

Iniţial pe piaţă va fi lansată o ediţie specială numită DS 7 Crossback La Premiere. O astfel de maşină va fi primi o echipare maximă cu aproape toate opţiunile bifate şi un habitaclu cu tapiţerie exclusivă.

Preţul de start rămâne deocamdată un mister, unele surse afirmând că acesta e de 32.000 de euro. Startul vânzărilor va fi dat în luna ianuarie a anului 2018.

Evenimentul de prezentare:

https://www.facebook.com/DSOfficial/videos/581873875340870/

Galerie foto Citroen DS 7 Crossback

Galerie foto de la standul DS de la Geneva:

Cmentariile sunt închise

http://sisfora.pekalongankab.go.id/assets/laporan/ https://pps.iainlangsa.ac.id/ https://jdih.sumbawakab.go.id/