(video) Unde-s tinerii. La Bălți s-a deschis o Anticafenea, locul care reunește cei mai activi tineri din oraș

anti

Tinerii din Bălți au deschis în oraș o Anticafenea. Ideea a fost dezvoltată de Nonna Mihalcean și Roman Beniș, doi tineri activi care au reușit să strângă în jurul lor o întreagă echipă de entuziaști.

Spre deosebire de cafenele, anticafenelele sunt locuri în care poţi citi, lucra la proiecte sau învăţa în linişte, poţi participa sau organiza evenimente. Conceptul a apărut în Rusia și s-a dezvoltat rapid în mai multe țări ale lumii.

Până la deschiderea anticafenelei tinerii au străbătut un drum lung. În jumătate de an, Nonna, Roma și o echipă de 15 voluntari au scos din dulapurile bunicilor cele mai trainice și colorate stofe și au dat viață Anticafenelei. Din bugetul municipal au câștigat o sumă de 7 000 de lei în cadrul unui proiect, însă mai sunt lucruri de care au nevoie și pe care speră să le procure în urma campaniei de crowdfunding lansată recent.

Echipa #diez a participat la evenimentul de inaugurare și vă arătăm cum în ce constă Anticafeneaua de la Bălți.

US_flag_48_stars.svgAcest articol este finanțat de un grant oferit de Departamentul de Stat al SUA. Opiniile, constatările și concluziile din articol aparțin autorului și nu reflectă neapărat cele ale Departamentului de Stat al SUA.

Taguri: #Unde-s tinerii
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Alina Gîrneț
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente