Primarii și consilierii „Partidului Nostru” îndeamnă aleșii locali de opoziție să îşi unească forțele împotriva regimului lui Plahotniuc

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Primarii „Partidului Nostru” au îndemnat toți aleșii locali independenți să-și unească eforturile pentru lupta cu regimul oligarhului Vladimir Plahotniuc. Noua organizație va fi o platformă de colaborare a tuturor aleșilor locali.

Decizia de a uni eforturile cu primarii și consilierii tuturor forțelor de opoziție, aleșii locali ai „Partidului Nostru” au luat-o drept răspuns la presiunile fără de precedent organizate de puterea capturată de oligarhul Vladimir Plahotniuc.

„Regimul banditesc al lui Plahotniuc a calculat greșit atunci cînd spera că, în condițiile dosarelor penale fabricate împotriva lui Renato Usatîi, care a fost nevoit să părăsească Moldova sub amenințarea de a fi reținut, persecutarea primarilor, consilierilor și activiștilor „Partidului Nostru”, formațiunea va fi speriată, demoralizată și va renunța la luptă. Acum ca niciodată sîntem însuflețiți, uniți și deciși în privința luptei cu bandiții de la guvernare, pentru echitate, pentru adevăr și interesele concetățenilor noștri”, se arată în textul declarației pe care primarii și consilierii „Partidului Nostru” au adoptat-o luni, cu unanimitate de voturi, în cadrul mesei rotunde la care au participat și reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în țara noastră.

Ulterior, în cadrul ședinței Consiliului național al formațiunii a fost adoptat formatul organizației. Aceasta va reprezenta o Asociație a primarilor și consilierilor, construită în afara partidului. La Asociație vor putea adera aleșii locali ai oricăror formațiuni politice, precum și primarii și consilierii independenți. Asociația aleșilor locali va fi, de asemenea, și o platformă pentru schimb de experiență în privința diverselor probleme ale reprezentanților administrației publice locale.

În ajun a avut loc masa rotundă a primarilor și consilierilor „Partidului Nostru”. În cadrul acesteia au participat în jur de o sută de aleși locali. Pe lîngă asta, la eveniment au participat și reprezentanții misiunilor diplomatice acreditate în Moldova. În cadrul mesei rotunde, primarii au spus despre presiunea fără de precedent depusă de Partidul Democrat subordonat lui Plahotniuc.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...