Ştiri

Sursa imaginii: ipn.md

Postat de: Mazur Rodica

Ştiri / Social

10 Oct. 2019 / 16:41

Pedepse mai dure pentru şoferi

Vor fi aplicate pedepse mai aspre pentru şoferii care urcă în stare de ebrietate la volan şi cei care încalcă limitele de viteză. O decizie în acest sens a fost luată de către Consiliul Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere. Modificările ar urma să fie făcute la Codul Contravenţional şi Codul Penal, iar Ministerul Economiei şi Infrastructurii va fi responsabil de auditul drumurilor din ţară. O altă măsură prevede introducerea în şcoli a orelor obligatorii de siguranţă rutieră, relatează Mesager.

„De comun cu Ministerul Justiţiei vom lucra la un proiect de modificare a Codului Contravenţional, a Codului Penal, astfel pentru anumite contravenţii va fi înăsprită răspunderea. Este vorba despre acele încălcări care vizează depăşirea limitei de viteză. Vom veni cu un set de propuneri privind înăsprirea pentru cei care se urcă în stare de ebrietate la volan”, a declarat Ianuş Erhan, secretar de stat al Ministerului Afacerilor Interne.

„Tendinţa noastră este nu numai de a reduce acest număr de decese sau traumatisme, dar de a le reduce la maxim posibil pentru ţara noastră. În primul rând prin simplul aspect de a fi responsabil în traficul rutier, prin simplul aspect de a respecta prevederile normelor legale”, susţine Victor Manole, şef al Inspectoratului Naţional de Patrulare.

De la începutul anului în ţară au fost înregistrate peste 1800 de accidente. 185 de persoane au decedat, iar alte aproape 2200 au fost rănite.

Comentarii