Comisia protecție socială, sănătate și familie a respins moțiunea simplă înaintată ministrului Sănătății

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Comisia protecție socială, sănătate și familie a respins, în ședința de astăzi, moțiunea simplă asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministrul Sănătății, Ruxanda Glavan și înaintată de fracțiunea parlamentară PSRM, în ședința plenară din 24 februarie curent.

După circa două ore de discuții, cinci membri ai Comisiei au respins moțiunea, doi deputați au susținut proiectul și doi – s-au abținut.

Proiectul moțiunii se referă, în special, la modificările operate în Hotărârea Guvernului nr. 1020 din 29 decembrie 2011 cu privire la tarifele pentru serviciile medico-sanitare și dacă acestea vor spori calitatea asistenţei medicale acordate şi dacă vor îmbunătăţi condiţiile de tratament şi reabilitare.

În explicație, ministrul Sănătății Ruxanda Glavan a precizat că din anul 2004, când a fost instituit catalogul unic de prețuri, tarifele pentru serviciile medico-sanitare nu au fost revizuite și actualmente, acestea nu corespund realității. ”Era necesară indexarea anuală a tarifelor conform creșterii indicelor de consum”, a spus ministrul.

Amintim că Biroul permanent al Parlamentului, în ședința din 24 februarie 2017, a decis examinarea în plenul Legislativului, la 2 martie curent, a moțiunii simple asupra politicii interne în domeniul sănătății realizate de ministra Ruxanda Glavan. Conform procedurii legislative, moțiunea simplă este examinată în Comisia de profil care prezintă plenului Parlamentului avizul asupra acesteia.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...