Împăratul Japoniei Akihito întreprinde prima sa vizită în Vietnam

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Împăratul Japoniei Akihito și Împărăteasa Michiko au sosit marți în Vietnam, în cadrul unei vizite ce va dura până pe 5 martie, relatează agențiile de presă Kyodo și VN.

Vizita, care are loc la invitația președintelui vietnamez Tran Dai Quang, este prima călătorie în Vietnam întreprinsă de un cuplu imperial japonez.

Akihito (83 de ani) a urcat pe Tronul Crizantemelor la 7 ianuarie 1989 și este cel de-al 125-lea împărat al Japoniei.

„Sperăm că vizita noastră va contribui la dezvoltarea înțelegerii reciproce și a relațiilor amicale între țările noastre”, a declarat Împăratul Akihito la plecarea sa de pe aeroportul Haneda din Tokyo.

În Vietnam, cuplul imperial japonez va vizita Hanoi și Hue, după care vor merge în Thailanda, potrivit agenției Casei imperiale japoneze.

Joi, Akihito și Michiko se vor întâlni cu membrii familiilor celor circa 700 de militari japonezi rămași în Vietnam după încheierea războiului. Mulți dintre ei l-au sprijinit pe fondatorul Ligii pentru independența Vietnamului, Ho Și Min, în lupta sa pentru redobândirea suveranității țării, în acea vreme colonie franceză.

Cuplul imperial japonez a efectuat în ultimii ani mai multe sejururi comemorative în locuri din Pacific unde s-au dus lupte.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...