AVI Moldova te provoacă să participi la câteva tabere de lucru în Europa

0

Îți place să călătorești și să cunoști tineri din toate colțurile lumii? Participă în această vară la proiecte de voluntariat pe termen scurt, cu durata de două-trei săptămâni și contribuie la protecția mediului natural, promovarea sustenabilității, a modului sănătos de viață, păcii și a altor valori universale.

Dacă ești interesat să participi, expediază un mesaj la adresa [email protected] și află care este procedura de aplicare. Înscrierea la tabere are loc după modelul primul venit, primul servit. Nu ezita, locurile sunt limitate. Termenul limită pentru aplicare este cu patru săptămâni înainte de data începerii taberei.

Cazarea voluntarilor şi mâncarea este asigurată de organizatori, iar cheltuielile pentru transport sunt suportate de voluntari. Taxa de participare este 50 EUR. În continuare îți prezentăm trei proiecte la care poți aplica:

#1. „Animation in a Youth Center in Brussels, Don Bosco” (Bruxelles, Belgia, 15-30 august 2017)

Tema: Copii și tineri

Tipuri de lucru: Lucru cu copiii / Social

Criterii de eligibilitate: 18 – 99 ani, cunoașterea limbii franceze

Descriere: „Don Bosco Télé Services” este un centru de tineret situat într-un cartier popular în Bruxelles, care organizează diferite tipuri de activități pe tot parcursul anului (ateliere de creație, sprijin școlar, sport) pentru copiii și tinerii care provin din acest cartier, cea mai mare parte din ei fiind din familii de imigranți.
Responsabilități:
Dimineața, voluntarii vor pregăti activități pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, iar în a doua jumătate a zilei, ei vor desfășura aceste activități. Activitățile pot fi din domeniul culturii, culinăriei, sportului, excursii, jocuri.

Tema de studiu: aspectele legate de imigrație și integrare.

Acomodare: Voluntarii vor dormi într-o cameră mare în centrul Don Bosco. Participanții sunt rugați să aducă propriul sac de dormit.

Note: Pentru a participa la acest proiect e necesar să aveți experiența de a organiza diferite activități pentru copii. Este important ca participanții să fie prezenți la activitățile din prima zi a taberei, 15 august, care se vor începe cu vizita orașului Bruxelles.

 

#2. „Photo Project On NS-forced Labour” (Berlin, Germania, 16-30 iulie)

Tema: Antirasism, antifascism, amintire

Tipuri de lucru: Arta / Pace / studiu, discuții, cercetare

Criterii de eligibilitate: 18 – 99 ani, cunoașterea limbii engleze

Descriere: Centrul de Documentare a Muncii Forțate în Lagărele Naziste (Nazi Forced Labour Documentation Centre) este situat în Berlin Schöneweide pe locul unui fost lagăr de muncă forțată, păstrat intact. Participanții la acest proiect vor face o cercetare fotografică a trecutului din fostele lagăre de munci silnice din Berlin Schöneweide și împrejurimile sale.

Responsabilități: Însoțiți de un fotograf profesionist, participanții internaționali vor vizita diverse locații din sud-estul Berlinului. Ei vor investiga modul în care aceste locuri au fost influențate de război și de muncă forțată. Rezultatele vor fi prezentate într-o expoziție care va fi expusă la Centrul Internațional de Tineret.

Tema de studiu: Formele istorice și contemporane de muncă forțată, memoria muncii forțate naziste.

Acomodare: Cazare simplă într-o pensiune (hostel) din Berlin-Schöneweide.

Notă: Participanții trebuie să fie interesați de istoria socialismului național și de fotografie.

 

#3. „Volunteering in the Alpine Park Karwendel” (Austria, 21 iunie-3 iulie 2017)

Tema: Protecția mediului

Tipuri de lucru: Mediu înconjurător / Construcție

Criterii de eligibilitate: 18 – 99 ani, cunoașterea limbii engleze

Descriere: Participanții vor experimenta viața de zi cu zi în munți și se vor bucura de vederi uimitoare ale peisajelor celui mai mare parc natural din Austria, Karwendel.

Responsabilități: Majoritatea activităților din această tabără se bazează pe muncă fizică. Sarcina principală va fi construcția și reconstrucția traseelor pentru drumeții, care transportă pietre și alte materiale la / de la șantierele de construcții. Alte sarcini ar putea include scoaterea copacilor și crearea unor puncte de informare pentru drumeți.

Tema de studiu: Voluntarii vor afla mai multe despre aspectele culturale și ecologice ale munților Alpi. Ei vor învăța despre tradițiile din jurul așezărilor agricole pe pășuni înalte, precum și despre climă, vegetație. Participanții vor avea posibilitatea de a face excursii în munți.

Acomodare: În prima săptămână, voluntarii vor dormi în paturi, însă trebuie să își aducă propriul sac de dormit. Mesele vor fi servite în localuri cu mâncare tradițională austriacă. În cea de-a doua săptămână, unitatea de cazare este izolată: nu există acoperire pentru servicii mobile, nici WiFi. În dușuri este doar apă rece (apa caldă este limitată, însă acesta poate fi achiziționată).

Dacă ești interesat să fii voluntar într-o comunitate internațională, aplică acum!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente