Primarii şi consilierii „Partidului Nostru” cer reprezentanţelor diplomatice să-i apere de presiunea din partea guvernării

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Zeci de primari şi consilieri locali ai „Partidului Nostru” (PN) cer reprezentanţelor diplomatice acreditate în Moldova să-i apere de „presiunea fără precedent din partea guvernării”. Potrivit agenţiei INFOTAG, luni, ei au lansat un apel în acest sens, în cadrul unei mese rotunde, la Chişinău.

Viceprimarul de Bălţi, Igor Şeremet, a spus că guvernarea „împiedică activitatea administraţiei publice a municipiului”. Potrivit lui, guvernarea l-a numit în mod intenţionat în funcţia de reprezentat al Cancelariei de stat în oraş pe fostul viceprimar şi candidat la funcţia de primar al oraşului Bălţi, Octavian Mahu.

„Acest funcţionar dă indicaţii directe şefului poliţiei Bălţi pe numele cărui consilier PN să pornească cauze penale. Mai mult chiar, Mahu, prin dispoziţiile sale, anulează acţiunile tuturor actelor normative aprobate de autorităţile oraşului. Noi încercăm să contracarăm schemele criminale, dar Mahu atacă documentele în judecată. Cine are de câştigat? La sigur, nu cetăţenii!”, a declarat Şeremet, potrivit Infotag.

El a amintit că la alegerile locale din 2015, liderul PN, Renato Usatîi, a obţinut în primul tur aproape 70% din voturi, iar Octavian Mahu – doar 3%.

Şeremet a spus că, în timpul vizitei ambasadorului SUA în RM, James Pettit, la Bălţi, el i-a descris diplomatului situaţia din oraş şi situaţia cu Mahu.

„Ambasadorul a spus că ceea ce se întâmplă este un conflict direct de interese, iar ceea ce fac autorităţile centrale nu au nimic comun cu un stat democratic”, a menţionat viceprimarul de Bălţi.

Primarul oraşului Drochia, Nina Cereteu, a amintit că PN este unica forţă politică care continuă să critice dur guvernarea şi Partidul Democrat, care şi-a subordonat toate structurile de stat.

„Este foarte probabil ca după acest eveniment va creşte presiunea asupra PN. Din curiozitate, puteţi afla câte controale au fost efectuate în privinţa primarilor PN în perioada 2015-2015. De exemplu, la Drochia noi suntem dispuşi să oferim un cabinet aparte pentru cei care vin cu controalele, pentru ca să nu se obosească cu deplasările permanente”, a spus ea.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...