Republica Moldova pregăteşte implementarea serviciului 112; Circa 50 milioane de lei vor fi cheltuite în 2017

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Serviciul Național Unic pentru apelurile de urgență 112 va intra în funcțiune totală în trimestrul III al anului 2018, pentru implementarea serviciului fiind preconizate cheltuieli în valoare de 50 milioane de lei în anul 2017, conform unui proiect de lege ce va fi discutat de Executiv la 1 martie curent.

Pentru implementarea planului pentru anul 2017 privind crearea sistemului informațional 112 autorităţile au nevoie de 50 milioane de lei, conform unui proiect de lege, elaborat de viceministrul Vasile Tarlev.

Din cheltuielile propuse, peste 33 milioane de lei vor fi investiţi în crearea sistemului informaţional autorizat. De asemenea, bani vor fi alocaţi pentru reparaţia sediilor Serviciului 112 şi dotarea acestora cu tehnică necesară, pentru promovare şi plăţi sociale.

Până în prezent au fost realizate un șir de obiective ce țin de dimensiunile normative și organizaționale privind funcționarea instituției, în special fiind elaborat un set de regulamente, schema de încadrare a personalului, achiziționat domain-ul www.112.md. Totodată, au fost identificate sediile centrelor de preluare a apelurilor.

Legea privind organizarea şi funcţionarea Serviciului naţional unic pentru apelurile de urgenţă 112 a fost adoptată de Parlament pe 25 iulie 2014 și are drept obiectiv asigurarea unui nivel sporit de siguranţă şi protecţie a populaţiei pe întreg teritoriul Republicii Moldova în situatii de criză cu utilizarea capacităților moderne ale rețelelor de comunicații electronice și a sistemelor informatice automatizate.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...