„Spații Verzi” vrea să taie peste 250 de arbori din centrul Chișinăului

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Peste 250 de arbori vor fi defrișați pe bulevardul Ștefan cel Mare, începând cu strada Ciuflea și terminând cu sensul giratoriu de pe strada Piața Dimitrie Cantemir. Despre aceasta a anunțat șeful Asociației Spații Verzi, Eliferii Haruța, în cadrul ședinței Primăriei Chișinău.

Potrivit lui Haruța, copacii ar reprezenta un pericol pentru pietoni din cauza că sunt putrezi în interior. Arborii vor fi tăiați pe parcursul săptămânii curente.

De-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare, începând cu strada Ciuflea și terminând cu cercul Ion Creangă, vor fi tăiați 256 de arbori care prezintă pericol pentru pietoni, iar alți 274 vor fi supuși curățirii.

„Când se taie un copac bătrân, în loc este plantat altul tânăr. Anual în Chișinău sunt tăiați 2,000 – 2,500 arbori, dar sunt plantați circa 20,000 arbori tineri”, anunţau anterior reprezentanţii serviciului de gospodărire a spațiilor verzi.

Decizia de defrișare a fost luată în urma unei expertize realizată de mai mulţi specialiști ai Institutului de Cercetări și Amenajări Silvice, dar și consilieri municipali.

Majoritatea arborilor care vor fi tăiați, au fost plantați în anii 70 ai secolului trecut. Șeful Asociației Spații Verzi spune că arborii noi vor fi sădiți în toamna acestui an.


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...