(GALERIE FOTO) Castele mai puţin cunoscute din Europa, pe care trebuie neapărat să le vezi

by Genko Genko
Distribuiti mai departe...

Vine concediul, iar atunci când vine vorba despre pregătirea itinerariului fiecare dintre noi caută locuri nemaivăzute sau inedite.

European Best Destinations propune o selecţie de castele şi palate, ce te ajută să descoperi istoria unor regiuni sau a unor case regale.

Palatul Pena se afla în Sintra, Portugalia. E din vremea lui Ferdinand al II-lea, cel mai vechi castel din perioada romantică, adică prima parte a secolului 19.
Palatul_National_Pena3
Palatul se află pe vârful unui deal din mijlocul unui parc de 200 de hectare şi este construit în aşa fel încât să fie vizibil din orice punct al parcului, unde se află şi o pădure şi o grădină luxoasă. În pădure pot fi admirate cinci sute de specii diferite de arbori. Inedit este faptul că, într-o zi senină, palatul poate fi văzut şi din Lisabona. Palatul Pena face parte din patrimoniul UNESCO şi este cunoscut ca fiind una dintre cele şapte minuni ale Portugaliei.
Palatul Pena

Castelul Conwy din Ţara Galilor este un alt loc de poveste ce merită vizitat. Acesta este o fortificaţie medievală aflată în oraşul Conwy, de pe coasta de nord a Ţării Galilor. Acesta a fost construit de Edward I în timpul campaniei de cucerire a Ţării Galilor, între 1283 şi 1289.
Castelul Conwy
Castelul a fost construit ca parte a unui proiect mai mare de realizare a oraşului fortificat Conwy. După construcţie, în următoarele secole, acesta a purtat un rol foarte important în războaiele care au avut loc. A rezistat asediului lui Madog ap Llywelyn, în iarna 1294-1295 şi a fost un refugiu temporar pentru Richard al II-lea.
Castelul Conwy 1
UNESCO îl consideră cel mai bun exemplu de arhitectură militară de la sfârşitul secolului 13 şi începutul secolului 14 din Europa.

Castelul Eltz are o vechime de 850 de ani şi se află lângă Wierschem, în Germania, pe marginea răului Elzbach. Un detaliu inedit legat de acest castel este că nu a fost niciodată cucerit.
Castelul Eltz
Castelul a fost construit pe o stâncă de 70 de metri şi este încă deţinut de urmaşii familiei Elzt, care a locuit aici în secolul 12, acum 33 de generaţii. Odată ajuns aici, pe lângă pădurile şi râurile din jur, poţi admira, în interiorul castelului, o colecţie impresionantă de arme, armuri şi măşti şi alte capodopere realizate din metale preţioase.
Castelul Eltz 1

Castelul Chambord din Franţa are o arhitectură renascentistă deosebită şi a fost construit în mijlocul celui mai mare parc forestier închis din Europa la ordinul regelui Francisc I, între 1519 şi 1547.
Castelul Chambord
Nu a fost ridicat pentru a fi o reşedinţă permanentă, de fapt, tânărul rege Francisc locuia aici doar câteva săptămâni pe an. Cu toate că nu a fost terminat sub domnia lui Francisc, castelul este printre puţinele clădiri din acea perioadă care a rezistat fără modificări majore aduse designului iniţial.
Castelul Chambord 1
Turiştii se pot bucura de cele 350 de camere spaţioase ale castelului, dar şi de o capelă, o sală de teatru şi o scară principală proiectată chiar de Leonardo da Vinci.

Castelul Culzean din Scoţia a fost construit în mai multe etape, între 1777 şi 1792, iar în prezent este deţinut de Naţional Trust of Scotland. În depozitul de arme al castelului se află o elice din avionul pilotat de Leefe Robinson când a doborât un dirijabil francez în Londra, în 1916. Leefe Robinson este cunoscut drept primul om care a doborât un Zeppelin. Sub castel se află peşteri care sunt deschise doar pe perioada verii.
Castelul Culzean
Pentru „vânătorii” de fantome, trebuie precizat că se spune că acest castel găzduieşte cel puţin şapte spirite.
Castelul Culzean 1


Distribuiti mai departe...

CITIȚI ȘI...